ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00». Δευτέρα, 18/3/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:0Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Απαράδεκτη η συνάντηση για γεύμα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει επιτέλους να δούμε ποιοι είναι η θεσμοί. Θεωρώ ότι το Μέγαρο Μαξίμου, που είναι θεσμός, δεν μπορεί ξαφνικά να γίνεται “ταβέρνα” για να συναντηθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ψηφοδέλτιο που έχει μέσα όλα τα “μπουμπούκια”, από την ακροδεξιά έως της ακροαριστερά. Θεωρώ ότι μια τέτοια κομματική συγκέντρωση, που δεν αφορά τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να γίνει κάπου αλλού. Να υπενθυμίσω ότι ο κ. Βερναρδάκης, ως δημοσκόπος του Άκη Τσοχατζόπουλου, έπεφτε συνέχεια έξω, γιατί ο Άκης δεν έγινε ποτέ Πρωθυπουργός και ακολούθησε άλλο δρόμο. Ίδιες εκτιμήσεις κάνει και για τον Τσίπρα, τον οποίον θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές θα είναι μεγάλη.


Το Κίνημα Αλλαγής το πιο ομοιογενές πολιτικό κόμμα στην ελληνική πολιτική σκηνή
Διαφωνώ με τις απόψεις εκείνες που χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα “χαρισματικό πολιτικό”. Η δήλωση του Νίκου Αλεβιζάτου για τον Πρωθυπουργό που “πιάνει πουλιά στον αέρα” μ' έχει εντυπωσιάσει αρνητικά. Πιστεύω ότι ο ίδιος δεν ταυτίζεται με το πρότυπο ενός Πρωθυπουργού, που πήρε το πτυχίο του έτσι όπως το πήρε. Δεν τα λέω εγώ. Η κ. Άννα Παναγιωτόπουλου έλεγε προχθές για το πώς πέρναγε τις τάξεις του σχολείου ο Πρωθυπουργός, που ήταν συμμαθητής του γιου της. Το πρότυπο που δημιουργείται είναι ό,τι χειρότερο για την ελληνική κοινωνία. Δηλαδή οι “καταφερτζήδες” αποτελούν πρότυπα; Νομίζω τέτοιου είδους μηνύματα δημιουργούν εσφαλμένα πρότυπα στα νέα παιδιά. Το θέμα της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στην ομιλία του Μοράλες αλλά και της δήλωσής του για τον Αλέξη Τσίπρα μεγαλοποιήθηκε και δεν δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ενός κόμματος που δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο. Εξάλλου το θέμα αυτό το ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά. Το κόμμα μας στις 30 Μαρτίου, που θα λάβει μέρος το έκτακτο συνέδριό του, θα ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την κοινωνία. Ζητάμε ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού, γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε η πιο ομοιογενής κοινοβουλευτική ομάδα και το πιο ομοιογενές κόμμα, που υπάρχει αυτή την στιγμή στην πολιτική σκηνή του τόπου, με το πιο καθαρό πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να είμαστε μέρος της “Γέφυρας”¨και των “γεφυριστών”. Είμαστε ένα καθαρό κόμμα, που δεν έχει σχέση με ανθρώπους που δανείζονται φράσεις της “17 Νοέμβρη” περί “επιχειρηματικών συμφερόντων”, “λούμπεν” και “ελληνικής αστικής τάξης”. Είμαστε αλλεργικοί με τους λαϊκιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς. Είμαστε ένα κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, που πιστεύει βαθύτατα στη δημοκρατία και στο κοινωνικό κράτος.