ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τον υπουργό Παιδείας. Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019


Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αθήνα,  10/4/2019
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου

Θέμα: «Τοποθέτηση Προϊσταμένων σε ουσιαστικά ανύπαρκτες Υπηρεσίες»

Με το νόμο 4547/2018 τα ΚΕΔΔΥ, με συγχώνευση και άλλων υποδομών (Κέντρων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων), μετονομάσθηκαν σε ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), ταυτόχρονα ιδρύθηκαν και νέα ΚΕΣΥ.
Στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής δημιουργήθηκαν 13 Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ). Τα 7 ΚΕΣΥ δημιουργήθηκαν από τη συγχώνευση των υπαρχόντων ΚΕΔΔΥ της Ειδικής Αγωγής,  των ΚΕΣΥΠ του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων με την αντίστοιχη μεταφορά  του διοικητικού επιστημονικού προσωπικού, των υποδομών και των διαγνωστικών φακέλων των μαθητών, που υπήρχαν στις προηγούμενες δομές .
Τα υπόλοιπα 6 νεοϊδρυθέντα ΚΕΣΥ, είναι «γράμμα κενό», δεν διαθέτουν γραφεία, υποδομές (τηλέφωνα ,fax, Η/Υ, γραφεία, καρέκλες ,σφραγίδα κλπ), προϋπολογισμό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό και φυσικά δεν λειτουργούν και δεν πραγματοποιούν συναντήσεις με μαθητές και γονείς.
Παρ’ όλα αυτά  με την Φ.32/19296,23-11-2018 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  τοποθετήθηκαν  προϊστάμενοι και σε αυτά, δηλαδή στα:
-2ο  Α΄ Αθήνας με έδρα την Αθήνα
-2ο Δ΄ Αθήνας με έδρα τη Ν. Σμύρνη
-2ο Ανατολής Αττικής με έδρα το Κορωπί
-2ο Γ΄ Αθήνας με έδρα το Αιγάλεω
-2ο Πειραιά με έδρα τον Πειραιά
-2 Β΄ Αθήνας με έδρα την Αγία Παρασκευή
Οι προϊστάμενοι των ΚΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένων και των 6 νεοϊδρυθέντων ΚΕΣΥ, λαμβάνουν τις αποδοχές και τα επιδόματα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν.4354/2015,όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 11 του 4547/2018.
Οι προϊστάμενοι των 6 νέων ΚΕΣΥ, που τοποθετήθηκαν από το Νοέμβριο του 2018, «στα χαρτιά» προϊστανται υπηρεσιών που δεν λειτουργούν και φυσικά δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές και τις οικογένειες για τις οποίες δημιουργήθηκαν.
Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει, ότι οι προαναφερόμενοι  νεοεπιλεγέντες προϊστάμενοι των ανύπαρκτων υπηρεσιών  «δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν», είτε περιφέρονται από γραφείο σε γραφείο, είτε δεν παρουσιάζονται στην υπηρεσία τους και αναμένουν πότε θα τους καλέσουν αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουν το μισθό και τα επιδόματα της θέσης τους,  την  ίδια ώρα που οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί  προσφέρουν καθημερινά  στην ελληνική εκπαίδευση.  
 Η κατάσταση αυτή καταδεικνύει για άλλη μια φορά  τη βιαστική, ρουσφετολογική, απρογραμμάτιστη, λαϊκίστικη πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς  και την ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γνωρίζει  ότι υπάρχουν τα προαναφερόμενα ΚΕΣΥ, τα οποία δεν έχουν διοικητικό  και επιστημονικό προσωπικό, υποδομές, προϋπολογισμό και δεν λειτουργούν;
2. Θεωρεί  πως είναι σωστή η τοποθέτηση των Προϊσταμένων των ΚΕΣΥ, από το Νοέμβριο του 2018, χωρίς να υπάρχουν οι υπηρεσίες;
3. Τι έχει πράξει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής  για την εύρυθμη λειτουργία των νέων ΚΕΣΥ και την εποπτεία και τον  έλεγχο των υφισταμένων του;
4. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα για την στελέχωση, χρηματοδότηση και λειτουργία των νέων ΚΕΣΥ;
5. Πόσα άλλα νεοϊδρυθέντα ΚΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα  δεν λειτουργούν;

Ο ερωτών Βουλευτής


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ