ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 fm, στην εκπομπή “Ακραίως”. Δευτέρα, 22/4/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 fm, στην εκπομπή “Ακραίως”


Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019


Έγκλημα για την Παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου
Αναφορικά με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, έχω να πω ότι πρόκειται για μια βαρβαρότητα, που αποτελεί έγκλημα για την Παιδεία. Είναι ένα χαρμάνι άγνοιας, θράσους και κινδύνου. Ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει στην Παιδεία. Την αντιμετωπίζει με πρωτόγνωρη κυνικότητα. Το πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα δεν αφορά τόσο πολύ την έλλειψη χρηματοδότησης όσο την αναποτελεσματικότητα της. Στην ομιλία μου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, χαρακτήρισα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως έναν αχταρμά”, που θα μπορούσε να εντυπωσιάσει μόνο μικρά παιδιά. Για προεκλογικούς λόγους φτιάχνει 175 καινούργια τμήματα, που αποτελούν κενό γράμμα. Θα δηλώσουν τα παιδιά στο μηχανογραφικό αυτά τα τμήματα ενώ δεν υπάρχουν ούτε διδακτικό προσωπικό ούτε υποδομές. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στερείται στοιχειωδών κριτηρίων. Έχει έλλειψη διαλόγου. Στην Παιδεία δε μπορούμε να εφαρμόζουμε αποσπασματικά μέτρα. Αντιθέτως, χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός. Όταν νομοθετεί, ο κ. Γαβρόγλου συζητάει μόνο με τον εαυτό του. Δεν έχει καμία σχέση με τις κ.κ. Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου, οι οποίες συζήτησαν με τους πάντες και γι΄ αυτό τα νομοσχέδιά τους πέρασαν με μεγάλη πλειοψηφία. Το μόνο που επιδιώκει είναι η μετατροπή της Παιδείας σε εργαλείο για αμιγώς κομματική χρήση, ενόψει εκλογών. Δεν πρόκειται για καμία αναβάθμιση. Είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει Υπουργός Παιδείας στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Αναπάντητα τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ
Παρακολούθησα τον Πρωθυπουργό σε ομιλία του στην Πάτρα, όπου δεν υπήρχε καμία αναφορά σε όλα αυτά που τους καταλογίζουν. Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν έχει απαντήσεις. Παρατηρήσαμε την Παρασκευή τον Καμμένο στη Βουλή να πετάει χαρτιά και να εκτοξεύει απειλές χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Δεν πήρε θέση ούτε ο “μεγάλος” Πολάκης, που έχει άποψη για τα πάντα. Κατά τα άλλα, χαρακτηρίζει όλους τους προηγούμενους ως εκφραστές του παλαιού, του διεφθαρμένου. Ο τρίτος θεσμικός παράγοντας της χώρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει καταχωνιασμένους φακέλους με υποθέσεις που δεν τις προχωράει. Αποφάσισε, όμως, να λύσει” την “υπόθεση Λοβέρδου”. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε την παλικαριά του και ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του. Εμείς, ως αντιπολίτευση, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε, δε θα αφήσουμε να μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Τίποτα δε θα παραγραφεί ούτε θα μπούμε σε λογικές συμψηφισμού. Τα μεγάλα “παλικάρια της φακής, Πολάκης και Καμμένος, τι κάνουν; Η Δικαιοσύνη δεν είναι αλά καρτ, όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Καμμένος. Με αυτή τη μορφή δημοκρατίας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Όταν είσαι ο Πρωθυπουργός και δεν απαντάς για τους στενούς συνεργάτες σου, όπως τον κ. Πετσίτη - ο οποίος έχει πάει στις φυλακές Κύπρου και έχουν βρεθεί χρήματα στους λογαριασμούς του - ο κόσμος δε σε ακούει. Δεν έχει απαντηθεί ακόμα το τι σχέση έχει ο κ. Πετσίτης με τους καταδικασθέντες Έλληνες επιχειρηματίες και το πού βρέθηκαν τόσα πολλά λεφτά. Θα πρέπει να απαντήσει για όλα αυτά ο Πρωθυπουργός.

Δεδομένη η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου
Πιστεύω ότι οι εθνικές εκλογές δε θα αργήσουν, γιατί στις εκλογές του Μαϊου η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι τεράστια και δε θα μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση. Φανταστείτε ότι επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ το 2014, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ήταν μόνο 2-2,5 μονάδες και μας είχε βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. O ΣΥΡΙΖΑ δε δεχόταν και δε συναινούσε σε τίποτα. Έτσι δε μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη. Πηγαίναμε σαν υπουργοί στην Ευρώπη και δε μας έδιναν σημασία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, αν η διαφορά είναι τώρα 10 μονάδες, δε θα μπορέσουν να κυβερνήσουν. Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσκολία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν κάποιες πολιτικές, οι οποίες δεν υπερασπίζονται. Το άγχος έχει κυριεύσει τον Πρωθυπουργό. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο για τις υποθέσεις που βαρύνουν την κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάνουν περιοδείες φέρνοντας κόσμο με λεωφορεία από άλλους νομούς. Στην Καλαμάτα είχαν πάει 100 λεωφορεία. Στην Αθήνα τα ίδια. Όλες αυτές οι συγκεντρώσεις που δείχνουν στην τηλεόραση είναι αποτυχημένες. Και είναι αποτυχημένες γιατί τις ακολουθεί ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων. Επειδή πάντως βλέπω μαύρα σύννεφακαι παρακμή, στις 26 Μαΐου που θα είναι η μεγάλη δημοσκόπηση, τα πράγματα θα είναι τραγικά για το κυβερνών κόμμα.

Σε ανοδική πορεία το Κίνημα Αλλαγής
Η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει θετικά μηνύματα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν σε περιοδεία στην Αργολίδα, χθες είχαμε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στη Σκάλα, στο κέντρο του νομού Λακωνίας και είμαι αισιόδοξος. Στις ευρωεκλογές, προβλέπω να είμαστε κοντά σε διψήφιο ποσοστό. Στις εθνικές εκλογές θα πάμε καλύτερα, διότι θα προηγηθούν οι ευρωεκλογές, που θα μας δώσουν ώθηση. Αν πάρουμε την τρίτη εντολή, θα μπορέσουμε να συνδιαλλαχτούμε, στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Εφόσον εφαρμοστούν σημεία του προγράμματός μας, όπως έκανε το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας στη Γερμανία με το Λαϊκό κόμμα, τότε να συζητήσουμε. Διαφορετικά, η κατάσταση θα είναι δύσκολη για μας, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμουνιστικό κόμμα του κέντρου.