ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Θέμα 104,6 fm. Τρίτη, 9/4/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Θέμα 104,6 fmΤρίτη, 9 Απριλίου 2019Μη αναστρέψιμη η καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας είναι ένας ρακοσυλλέκτης που μάλλον τσίμπησε το δόλωμα του υποτιθέμενου “ρεσάλτου”, το οποίο όμως θα του κάτσει στο λαιμό όπως του ψαριού. Είναι δυνατόν το κόμμα μας να συμφωνήσει με έναν γραφικό μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου; Για ποια παρουσία στη φιέστα του Τσίπρα να πρωτομιλήσω; Για το μεγάλο πολιτικό “αστέρα” Ραγκούση, που έλεγε για τον κ. Τσίπρα ότι είναι ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης; Ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ την αυτοκριτική του. Θα ήθελα να ρωτήσω για όλους αυτούς που πήγαν εκεί, τι δουλειά κάνουν. Ο καθένας πήγε εκεί για προσωπικό συμφέρον, ενώ εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει τίποτα με τους 8.000 παριστάμενους, προερχόμενους κυρίως από 89 λεωφορεία που ήρθαν από όλη την επικράτεια, όπως είπε ο δήμαρχος Γαλατσίου. Το κλίμα δεν πρόκειται να αναστραφεί. Επειδή θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία τύχη στην κοινωνία, θα προσπαθήσει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι η ημερομηνία της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου.


Αναγκαία η πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς
Η οποιαδήποτε συμπόρευση χρειάζεται συναίνεση, όχι λάσπη, συκοφαντίες και ύβρεις. Είναι δυνατόν να βγαίνουν και να βρίζουν τον Λοβέρδο; Εν έτει 2019 προσπαθούν να επαναλάβουν το βρώμικο '89. Νομίζουν ότι είναι έξυπνοι. Αντί να βγάλουν μια τελική, συνολική απόφαση για την υπόθεση Novartis, έβγαλαν ένα πόρισμα όπου ζητείται η άρση ασυλίας του Λοβέρδου, συνεχίζεται η έρευνα για τέσσερις πολιτικούς και μπαίνει η υπόθεση στο αρχείο για άλλους τέσσερις. Προσωπικά θέλω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που “έβαλαν το χέρι στο μέλι”, να δικαστούν. Θα πρέπει όμως να υπάρχουν στοιχεία. Είναι ανήθικο να πετιέται λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις, με μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία. Με τον τρόπο αυτό δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου και δημιουργείται ένα διχαστικό κλίμα και μια έντονη πόλωση. Για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στην Ελλάδα χρειάζεται πολιτική συνεννόηση.