ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση». Πέμπτη,11/4/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση»

Πέμπτη,11 Απριλίου 2019


Συκοφαντίες με σκοπιμότητες
Το κυβερνών κόμμα αυτή τη στιγμή θέλει “αίμα” στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, θέλει υπόπτους και ενόχους. Απευθύνει κατηγορίες, που δεν ευσταθούν, σε πολιτικούς που έχουν να επιδείξουν μεγάλη πολιτική παρουσία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Είναι ανέντιμο και απάνθρωπο να σπιλώνεις χωρίς ενδείξεις την υπόληψη προσώπων που έχουν προσφέρει στην πολιτική ζωή του τόπου. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε οι δικαστές. Δεν είπαμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι υπάρχουν δικαστικά κυκλώματα και επίορκοι δικαστές. Με εκπλήσσει που στην απόφαση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών για την υπόθεση Novartis περιλαμβάνονται πέντε ονόματα και όχι τα υπόλοιπα. Γιατί βιάστηκε η κ. Τουλουπάκη να τα βγάλει αυτά στη φόρα τώρα; Μήπως έχει να κάνει με κάποιο στρίμωγμα της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, επειδή τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Πετσίτη, με την υπόθεση της Γενικού Γραμματέως Διαφθοράς και με όλα τα άλλα θέματα; Μήπως για αντιπερισπασμό βιάστηκε να βγάλει τους πέντε και αφήνει τους άλλους πέντε να “σέρνονται”; Δεν είναι ανήθικο να κάνουμε συμψηφισμούς; Δεν είναι ανήθικο ότι, ενώ έχουν υποστεί συκοφαντίες, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό για τον Σημίτη, για τον Πικραμμένο, κλπ. και δεν ζητάει κανείς συγγνώμη; Εξηγήστε μου γιατί τα πέντε ονόματα και όχι τα δέκα μαζί; Σκοπός τους είναι να σπιλώσουν την υπόληψη του Ανδρέα Λοβέρδου και κατ΄ επέκταση και του Κινήματος Αλλαγής, επειδή οι “γέφυρες” και οι “προοδευτικές συμμαχίες” δεν πέτυχαν και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει γίνει “ρακοσυλλέκτης” πολιτικών. Προσωπικά δεν με καλύπτει η κ. Τουλουπάκη. Είναι πολύ ανέντιμο για πέντε ανθρώπους που είναι ακόμα υπό διερεύνηση να περνάνε έναν “Γολγοθά”, επειδή η κ. Τουλουπάκη ενδεχομένως να θέλει να παίξει τα προσωπικά της παιχνίδια. Ας θυμηθούμε ότι σήμερα λήγει η θητεία της και αξιολογείται. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Η δημοκρατία αλλά και το κράτος δικαίου του Δυτικού κόσμου έχουν αποδείξει ότι μετά την τραγωδία έρχεται η κάθαρση. Η κάθαρση θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι σκληρή. Τότε, αυτοί που κατασυκοφάντησαν και σπίλωσαν συνειδήσεις θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.


Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του κόστους φαρμάκου
Το 2004 η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ το κόστος φαρμάκου στα 2,4 δις ευρώ και το ανέβασε στα 5,2 δις ευρώ το 2009. Ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος και μέσα σε δύο χρόνια, με τη μεταρρύθμιση που έκανε με τον ΕΟΠΥΥ και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κόστος του φαρμάκου μειώθηκε από 5,2 δις σε 2,8 δις ευρώ. Συνεπώς πρόκειται για μια δραστική μείωση του κόστους του φαρμάκου. Είναι γεγονός, ότι όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει μια εξεταστική επιτροπή για το φάρμακο. Δεν συμπεριέλαβε όμως συγκεκριμένες περιόδους. Όπως εκείνη που ήταν υπουργός ο κ. Κουρουμπλής αλλά και την περίοδο που είναι υπουργοί οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης, οι οποίοι “ξέχασαν” να βγάλουν δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015 για να κάνουν δώρο μερικά εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρίες. Είναι γεγονός, ότι η συνολική δαπάνη για το φάρμακο στην Ελλάδα ήταν υψηλή. Έγινε όμως μια μεγάλη προσπάθεια από εμάς. Να υπενθυμίσω, ότι όταν εμείς κάναμε μειώσεις στο κόστος των φαρμάκων, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι. Δεν έχει ψηφίσει στη Βουλή τίποτα από όλα αυτά ούτε το 2012 ούτε το 2013. Και τι έρχονται να μας πουν τώρα; Ότι είναι οι τίμιοι, ηθικοί, καθαροί, κλπ; Η πραγματικότητα είναι η εξής: τα σκάνδαλα στις υποθέσεις, όπως είναι η Novartis, συνδέονται με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Συνεπώς, έχουν να κάνουν με τους κλινικούς γιατρούς, τις κλινικές και τις φαρμακευτικές εταιρίες. Αν σε μια τέτοια υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, εννοείται ότι θα πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν ανάλογα. Χωρίς στοιχεία, όμως, δεν μπορεί κανείς να κατασυκοφαντεί προσωπικότητες ενόψει εκλογών. Αυτό το είδαμε μια φορά το 1989 και το βλέπουμε τώρα για δεύτερη φορά. Δεν θα περάσει.