ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ “Πρώτο Πρόγραμμα” (ΕΡΤ). Τρίτη, 16/4/2019


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ “Πρώτο Πρόγραμμα” (ΕΡΤ)


Τρίτη,16 Απριλίου 2019


Μη διαχειρίσιμη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο μόνος που ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές είναι ο Τσίπρας. Αυτό είναι το προνόμιο του Πρωθυπουργού. Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές, γιατί η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων θα είναι μεγάλη. Ο Τσίπρας δε θα μπορέσει να διαχειριστεί την ήττα. Από προσωπική εμπειρία σε διάφορους νομούς της χώρας, μπορώ να πω ότι τα πράγματα δεν είναι καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι και το 2014 πίστευαν κάποιοι ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και έκαναν λάθος. Γενικότερα, θεωρώ ότι μια διαφορά που καταγράφεται με ποσοστά πάνω από 5-6% είναι μη διαχειρίσιμη.
Πολιτικός αχταρμάς η Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ
Όσοι πήγαν στην Προοδευτική Συμμαχία βρίσκονταν στα “αζήτητα”. Δεν θέλω να μπω σε προσωπικά ζητήματα. Οι χρωματικές μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχονται η μια την άλλη. Ο Πρωθυπουργός, ως νεοκομμουνιστής, ξεκίνησε με το βαθύ κόκκινο, στη συνέχεια υιοθέτησε το ροζ και τώρα θέλει την πράσινη σημαία. Για τη μαύρη σημαία δεν μας έχει μιλήσει ακόμα, αφού στελέχη του, όπως ο κ. Κουρουμπλής, συνομιλούν με εκπροσώπους ακραίων στάσεων και απόψεων. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας με την επιχειρούμενη διεύρυνση προς το χώρο της κεντροαριστεράς είναι ένας πολιτικός αχταρμάς και ο κόσμος δεν “τσιμπάει”. Ο κόσμος δεν ακούει, ενώ οι συνέπειες είναι αρνητικές για τον τόπο. Εμάς μας έκανε καλό. Απ΄όλη αυτή τη διαδικασία το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται.


Καλοδεχούμενες οι ρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο
Σε σχέση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί μη μείωσης του αφορολόγητου, προσωπικά το έχω πει επανειλημμένως ότι οτιδήποτε είναι υπέρ των πολιτών και της κοινωνίας εγώ το στηρίζω. Θέλω όμως και από την πλευρά της κυβέρνησης να μην υπάρχουν αθέατες πλευρές σε αυτές τις ρυθμίσεις που συνεπάγονται αποκλεισμούς μιας μεγάλης μερίδας πολιτών. Το Κίνημα Αλλαγής έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την οποία την έχουμε καταθέσει κιόλας.


Αυτόνομο Κίνημα Αλλαγής
Το Κίνημα Αλλαγής έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αν ο ελληνικός λαός μας δώσει ένα επαρκές ποσοστό να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε σημεία από το πρόγραμμά μας, θα είμαστε παρόντες. Διαφορετικά, αν ο λαός μας τοποθετήσει στο 5-6%, προσωπικά έχω αποφασίσει εκ των προτέρων ότι δεν γίνομαι “τσόντα” κανενός. Δεν πρέπει να προσβάλουμε τη μεγάλη ιστορία μας.