ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ. Τετάρτη, 17/4/2019Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019Υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου παρέδωσε ο Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/4/2019 μεταξύ του Υπουργού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και θεσμικών φορέων του νομού Λακωνίας.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η μετακίνηση του Τμήματος της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τη Σπάρτη στην Τρίπολη, όπως προωθείται μέσα από το νομοσχέδιο για την Παιδεία που κατατέθηκε στη Βουλή αργά χθες το βράδυ.
Ο Υπουργός Παιδείας, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τους πειραματισμούς και τους αυτοσχεδιασμούς του στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας αλλά αμετακίνητος στη θέση και στις αποφάσεις του για την απομάκρυνση του Τμήματος της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη, συντάχθηκε με τις δυνάμεις της συντήρησης, του λαϊκισμού και της ιδιοτέλειας, χωρίς να λάβει υπόψη του την αγωνία των φορέων της Λακωνίας και των Λακώνων πολιτών.
Με την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να σπρώχνει περαιτέρω την εκπαίδευση στον εκφυλισμό και στο τέλμα.


Επισυνάπτεται το κείμενο του υπομνήματος


Από το Πολιτικό Γραφείο