ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "Σήμερα".Πέμπτη, 25/4/5019


Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου, 
βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
στον τ/σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "Σήμερα"


                                                       Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019


Η χυδαιότητα και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση στη σημερινή ελληνική κοινωνία
Ο πρωθυπουργός, υπερασπίζοντας τον κ. Πολάκη στη Βουλή  κατά την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του, θα υπερασπιστεί τη χυδαιότητα, τον κυνισμό και τον κοινωνικό ρατσισμό. Πιστεύω, όμως, ότι αυτή τη φορά δε θα προχωρήσουν μαζί με τον κ. Πολάκη, όπως δεν προχώρησαν και με τον κ. Καμμένο.  Δε θα είναι μαζί, γιατί τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει πια η Προοδευτική Συμμαχία και όλο αυτό το πλαίσιο που έχει στήσει, για να μπορέσει να σταθεί ιδεολογικά σε ένα χώρο, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν τον θέλει. Υπάρχει ένα ποσοστό 3% - 4% της αριστεράς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποδέχεται ούτε χαρακτηρισμούς ούτε συμπεριφορές σαν αυτές του αναπληρωτή υπουργού υγείας. Να σας θυμίσω κάποιες από τις εκφράσεις του, όπως το «θολό τοπίο» των 100 νεκρών στο Μάτι ή το «θα σε βάλω τρία μέτρα κάτω από τη γη» που είπε σε δημοσιογράφο. Να σας θυμίσω όμως και τον κυνικό κ. Τσίπρα, που πήγε και έβγαλε το δηλητήριό του στην Ιθάκη εναντίον όλων των πολιτικών αρχηγών των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ δεν πήγε να δει τον κ. Παπαδήμο, όταν τον χτύπησαν οι τρομοκράτες. Γενικά, δεν έχει δείξει κανένα ίχνος ευαισθησίας σε οτιδήποτε. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία και οι κάλπες. Επιπλέον, είναι δυνατόν να έρχεται ο Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, να μιλάει για τη διακοπή του καπνίσματος και κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας να μυρίζει τσιγάρο; Και επειδή ο Επίτροπος σχολίασε επικριτικά το κάπνισμα εντός Υπουργείου, να βγαίνει ο κ. Πολάκης και να τον ειρωνεύεται; Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός πώς δέχεται τέτοιους είδους συμπεριφορά; Αυτό σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει δύο όψεις. Η μία είναι η όψη του «delivery boy» της Ευρωπαϊκής Ένωσης - όπως λέει και ο κ. Βενιζέλος -  που πηγαίνει στην Ευρώπη και είναι υποτακτικός σε όλα και η άλλη όψη είναι εκείνου που το παίζει «τσαμπουκάς» στην Ελλάδα, όπως και ο κ. Πολάκης. Όμως, η χυδαιότητα του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Καρτερού και του κ. Πολάκη, δεν έχουν θέση στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Η αριστερά τους «ξέβρασε». Αυτή η παρέα αντιμετώπισε το λαό κυνικά και απάνθρωπα. Ο Πρωθυπουργός  πίστευε ότι με τον κ. Πολάκη έχει έναν άνθρωπο που του δημιουργεί μια συσπείρωση στη λαϊκή βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε να συσπειρώσει μια κοινωνική ομάδα. Τώρα, όμως, αυτή η κοινωνική ομάδα που κάποτε συσπείρωνε, θα του γυρίσει μπούμεραγκ.

Με  παροχές-«πασχαλινό μποναμά» προσπαθεί η κυβέρνηση να φτιάξει προεκλογικό κλίμα
Οι παροχές που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, είναι παροχές του 2014. Μετά από πέντε χρόνια, έρχεται να μας πει ότι βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν εμείς ήδη το 2014, που είχαμε κάνει όλα αυτά που έπρεπε και ήμασταν σε πορεία εξόδου από το μνημόνιο. Να πω κάτι για τη ΔΕΗ, επίσης. Ο Γιάννης Μανιάτης ήταν εκείνος που έκανε τη «μικρή ΔΕΗ». Τότε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετοι στο νομοσχέδιο αυτό, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα. Έρχεται τώρα ο υπουργός κ. Σταθάκης  και θέλει να πουλήσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες. Η αξία της ΔΕΗ έφτασε στα 500 εκατομμύρια. Την απαξίωσαν εντελώς. Και αγοράζουν τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ των Σκοπίων, στο πλαίσιο συμφωνημένης ανταλλαγής. Αυτά κάποια στιγμή θα τα συζητήσουμε και θα βρούμε γιατί έγιναν. Επίσης, χθες, όλες οι εφημερίδες έγραφαν για τα 625 εκ. ευρώ που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, οι φτωχοί, για το φάρμακο. Και μας λένε τώρα ότι θα δώσουν «ψίχουλα»-παροχές. Καλά θα κάνουν βέβαια να τα δώσουν, για να βοηθηθούν κάποιες κοινωνικές ομάδες. Ας φτιάξουν όμως πρώτα το κράτος.