ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ). Πέμπτη, 4/4/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ)


Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019Καταδικαστέα η βία από όπου κι αν προέρχεται
Το συμβάν με το ξυλοδαρμό από μέλη του ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει η ΓΣΕΕ είναι το δεύτερο μετά από εκείνο στην Καλαμάτα. Είμαι εντυπωσιασμένος, διότι ήξερα ότι το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα σεβόταν πάντα τους αντιπάλους. Όλα τα χρόνια, το ΠΑΜΕ ήταν μια φιλειρηνική δύναμη στο χώρο του συνδικαλισμού και, μάλιστα, προστάτευε τις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις του. Μου κάνει εντύπωση η επιθετικότητα που επιδεικνύεται τώρα. Η βία δεν έχει χρώμα. Είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Τέτοια συμβάντα είναι απαράδεκτα και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, ακολουθεί την ίδια στάση που είχε και το 2010 – 2015. Εμείς, όμως, παίρνουμε θέση και είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού εκφράζεται είτε με λόγια είτε με πράξεις.


Επιτακτική η παροχή εξηγήσεων από τον Πρωθυπουργό στην υπόθεση “Πετσίτη”
Το σκάνδαλο “Πετσίτη” ακουμπά απευθείας τον Πρωθυπουργό. Αν θυμάστε, πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε στις φυλακές της Λευκωσίας τον φερόμενο ως ταμία του ΑΚΕΛ, Βενιζέλο Ζανέτο, συνομιλώντας μαζί του επί δύο ώρες, όπως έχει επίσημα αποδειχθεί. Επίσης, ο κ. Αρτεμίου, ο δικηγόρος των off shore στην Κύπρο, ταξίδεψε με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Ο κ. Πετσίτης φαίνεται ότι, ως δεξί χέρι του Παππά, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, αλλά και συνόδευε σε όλες τις δραστηριότητές τους τόσο τον ίδιο τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όσο και τον πρωθυπουργό της χώρας. Η φράση του Πετσίτη, “'Ακη... απλά έρχομαι” νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στην εκδήλωση των “γεφυριστών” της Κυριακής, του “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” και θα πρέπει να αντικατασταθεί με το: “Τσίπρα ερχόμαστε”.


Αμφισβητούμενες οι υποσχόμενες προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης
Κρατάω “μικρό καλάθι” για τις παροχές που υπόσχεται η κυβέρνηση, όπως κρατήσαμε και στην περίπτωση των υποσχέσεων της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Είδατε χθες τα αποτελέσματα: το 2018 είχαμε 2.000 πλειστηριασμούς την ημέρα. Με χαρά θα ψηφίζαμε στη Βουλή τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, γιατί θα αποτελούσε μια ανάσα για την πραγματική οικονομία. Βλέπω, όμως, ότι και αυτή η ρύθμιση “πετσοκομμένη” θα έρθει. Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, όποιες παροχές και να υποσχεθεί, θεωρώ ότι οι πολίτες δεν ακούν προεκλογικά. Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει με μεγάλη διαφορά, γιατί πήγε να αντιγράψει το κακό ΠΑΣΟΚ.