ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Τρίτη, 23/4/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


Τρίτη, 23 Απριλίου 2019


Μονόδρομος η κατάργηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου
Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο Γαβρόγλου συζητείται τη Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι κλειστά τα σχολεία, δείχνει δόλο. Με το νομοσχέδιο τα ΤΕΙ “σβήνονται” από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας, ενώ κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογίες με τις οποίες δημιουργούνται τμήματα ανά την επικράτεια. Είναι τραγικό που ο Υπουργός αποδέχεται δημιουργία τμημάτων στην Πέλλα και στο Άργος, χωρίς να υπάρχει ούτε έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα ούτε καμία μελέτη βιωσιμότητας. Είναι πρωτόγνωρο με βουλευτικές τροπολογίες να ιδρύονται πανεπιστημιακά τμήματα για προεκλογικούς λόγους. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Αυθαιρετούν, αδιαφορούν για την ποιότητα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Φτιάχνουν 175 τμήματα, που θα μπουν στο μηχανογραφικό, ενώ αποτελούν “κενό γράμμα”. Όλες οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπερχειλίζουν από λαϊκισμό και πελατειακές σχέσεις. Πήραν την εξουσία και την έχουν βιλαέτι. Έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αυτός ο παράδοξος συνασπισμός δυνάμεων, με διαφορετικές διαδρομές και καταβολές, έχει έναν μοναδικό στόχο: τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε τρόπο. Προκειμένου να διατηρήσουν την παραμονή τους στην εξουσία κάνουν το “βαποράκι” λαϊκίστικων συντεχνιακών και παρασιτικών πολιτικών. Το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής. Τι θα καταφέρει η Νέα Δημοκρατία αν θα πάει ο αρχηγός της να μιλήσει στη Βουλή; Η μοναδική λύση είναι η κατάργησή του. Διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα την επόμενη μέρα.


Η εργαλειοποίηση της Παιδείας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε τα πάντα και τώρα κάνει το ίδιο και στην Παιδεία, για αμιγώς κομματικούς λόγους. Αυτός ο Υπουργός Παιδείας είναι ό,τι πιο φοβερό έχω γνωρίσει στα είκοσι χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας. Λέει τόσα ψέματα, που στο τέλος τα έχει πιστέψει και ο ίδιος. Και όλα αυτά γιατί σ’ αυτήν την κυβέρνηση είναι βουλιμικοί για την εξουσία. Δεν υπολογίζουν καθόλου τα παιδιά και τους γονείς, δε σέβονται καθόλου τους νέους. Αυτός ο κυβερνητικός συνασπισμός των “γυρολόγων” έδωσε την ευκαιρία να κυβερνάει αυτή η κυβέρνηση συντεχνιακών συμφερόντων και ιδεοληπτικών πολιτικών. Παίρνουν από την Σπάρτη τη Νοσηλευτική, μετά από 15χρονη λειτουργία και την πάνε στην Τρίπολη, ενώ θα μπορούσαν να φέρουν στη Λακωνία και άλλα τμήματα. Υπάρχουν φοβερές κτιριακές εγκαταστάσεις, που μπορούν να στηρίξουν την λειτουργία τους. Δεν υπήρχε διάλογος, κατάργησαν το Εθνικό Συμβούλιο, δεν συγκάλεσαν την Επιτροπή Διαλόγου, αυθαιρετούν και αδιαφορούν. Καλώ και τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί ότι η Νοσηλευτική θα γυρίσει στην Σπάρτη. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας, είπε ότι με αυτό το νομοσχέδιο “κάνουν πάρτι” οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων. Επίσης, όλα τα πανεπιστήμια είναι αντίθετα. Όλοι οι Πρυτάνεις είναι αντίθετοι. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση θέλει να λέγεται κυβέρνηση της Αριστεράς.


Στόχος του Τσίπρα ο διχασμός του λαού
Με το ντροπιαστικό σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο - Σαμαρά” ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει στον διχασμό του λαού. Τι δεν ξεχνά; Τους ανθρώπους που συνέβαλαν να σταθεί η Ελλάδα όρθια; Τους ανθρώπους που έδωσαν μεγάλη μάχη ενώ ήρθαν μετά ο κ. Τσίπρας με την παρέα του να μας γυρίσουν πίσω στα επίπεδα του 2014 εν έτει 2019; Κάθε μέρα αλλάζουν την ατζέντα για να αποτρέψουν την καταβαράθρωσή τους. Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Βουλή είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον της Παιδείας. Βλέπουν το αναπόφευκτο ναυάγιό τους και τρέχουν να προλάβουν τα μικρο-μεγάλα συμφέροντα. Αυτός ο άνθρωπος μιλάει για ένα ανήθικο πλεόνασμα αντί ενός ηθικού πλεονεκτήματος. Είναι φοβερό. Όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα με την ενοχοποίηση των αντιπάλων και τις σκευωρίες λειτουργεί ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, που μαζεύει τα ράκη και τους κάνει υπουργούς, να παίζει με το μέλλον της χώρας, με το μέλλον των παιδιών μας.