ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Τρίτη, 2/4/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


Τρίτη, 2 Απριλίου 2019


Απαραίτητες οι σαφείς απαντήσεις στο ζήτημα “Πετσίτη”
Οι κύριοι Παππάς και Τσίπρας οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στο ζήτημα “Πετσίτη”. Δεν μπορούν να σιωπούν. Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου; Πώς βρέθηκαν τέτοια ποσά στο λογαριασμό του; Ποιες ήταν οι σχέσεις του Πετσίτη με τον Παππά και τον Αρτεμίου στη Βενεζουέλα; Υπάρχουν σκιές για τον Λαυρεντιάδη, για τον Πετσίτη, για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE, που πρέπει να φωτιστούν. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις διαδρομές του μαύρου χρήματος. Ας μην κάνουμε εμείς τους δικαστές. Υπάρχει η Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να τα διερευνήσει όλα αυτά. Η Άννα Ζαΐρη, που προΐσταται της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος, θα μπορεί να φωτίσει πτυχές της υπόθεσης “Πετσίτη” στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της “πρώτης φοράς Αριστερά” έχει γίνει φτερό στον άνεμο, όσο και να βγαίνει ο κ. Τζανακόπουλος να μιλάει για fake news. Όσο και να κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ατομική ευθύνη του Μανώλη Πετσίτη, υποστηρίζοντας ότι “τράβηξε τον δικό του δρόμο”, δεν παύει να ήταν στο στενό περιβάλλον του Μαξίμου. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μην κάνει το λάθος να προσπαθήσει να αποκρύψει πτυχές της εν λόγω υπόθεσης.


Αναγκαία η πολιτική σύνεση και συνεννόηση στην Υγεία
Αν διαβάσει κανείς σήμερα τον Τύπο, θα διαπιστώσει ότι τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν. Το παράδειγμα του νοσοκομείο “Λαϊκό” είναι ενδεικτικό. Υπάρχει οικονομική ασφυξία, υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής στα χειρουργεία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναγκάζεται να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να φτιάξει το σύστημα υγείας, σπρώχνει τους Έλληνες πολίτες προς τον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του, που υποτίθεται ότι είναι υπέρ του κρατικού τομέα. Από το 2014 και μετά η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώθηκε. Ενώ το 2011 η συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας αντιστοιχούσε στο 9,56% του ΑΕΠ, τώρα το ποσοστό αγγίζει μόλις το 8%. Επιπλέον, το 2016, παραδείγματος χάρη, τα νοικοκυριά πλήρωσαν από την τσέπη τους 5,057 δισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το 34,3% της συνολικής δαπάνης υγείας στη χώρα μας για το ίδιο έτος, ποσοστό αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Η φαρμακευτική δαπάνη, που την περίοδο 2004 – 2009 έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, αυξήθηκε ξανά επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παρά τις προσπάθειες για την καθολική περίθαλψη των πολιτών, το αφήγημα της κυβέρνησης αποδείχθηκε άλλη μια ψευδής είδηση. Το σύστημα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην επιβάρυνση με την οποία έρχονται αντιμέτωπα τα νοσοκομεία σε καθημερινή βάση. Είναι κουρασμένο, είναι γερασμένο σε υποδομές, τεχνολογία και προσωπικό. Συνεπώς, χρειάζεται επανασχεδιασμό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Η διεθνής κοινότητα έχει κάνει τεράστια βήματα και εμείς έχουμε μείνει πίσω. Τα προβλήματα στο σύστημα υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν υπάρχει σύνεση και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι ότι η Υγεία, όπως και η Παιδεία, αποτελούν κοινωνικά αγαθά, χωρίς πολιτικό χρώμα.