ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Adelin 107,3 fm Κύθηρα. Τετάρτη, 3/4/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Adelin 107,3 fm ΚύθηραΤετάρτη, 3 Απριλίου 2019


Ένα ακόμα επικοινωνιακό τερτίπι η επίσκεψη του Τσίπρα στα Σκόπια
Σήμερα οι πολιτικοί που βρίσκονται στην ηγεσία της χώρας δεν έχουν το ανάστημα του Ελ. Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του Σοφούλη, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ούτε του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι δεν πούλησαν ούτε αντάλλαξαν τη Μακεδονία. Όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, “η Μακεδονία είναι η ψυχή μας” ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν μίλαγε για τη Μακεδονία, έτρεχαν τα δάκρυά του. Μήπως όλοι αυτοί είχαν άδικο και δίκαιο έχει μόνο ο σημερινός Πρωθυπουργός; Δεν μπορεί να τα έδωσε όλα και να πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα. Χθες πήγε στα Σκόπια για να εκπληρώσει ένα ακόμα επικοινωνιακό τερτίπι. Για ποιες επενδύσεις μιλάμε όταν στη χώρα μας, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ούτε μια σοβαρή επένδυση; Στην ανάπτυξη της χώρας ανασταλτικό ρόλο παίζουν τόσο η Αρχαιολογική υπηρεσία όσο και το Δασαρχείο. Κάθε φορά η κυβέρνηση φέρνει προσκόμματα για να μην προχωρήσει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά κρατιστές και δεν θέλουν να πάει μπροστά η χώρα. Η Ελλάδα από τη δεκαετία του '90 μέχρι το 2015, που ο Τσίπρας έριξε έξω τις τράπεζες, ελέγχαμε το τραπεζικό σύστημα, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες των Σκοπίων. Συνεπώς, τι κέρδισε η Ελλάδα τώρα σε σχέση με τα Σκόπια; Ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται αυτή την ήττα της χώρας. Ο πολιτικός που υποσχόταν ότι θα τα άλλαζε όλα, τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό.


Επικίνδυνος λαϊκιστής ο Αλέξης Τσίπρας
Το κυρίαρχο στοιχείο στην πολιτική του τόπου είναι οι μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού αποτελούν μνημείο ακραίας δημαγωγίας. Είναι ο πιο επικίνδυνος λαϊκιστής μετά τον Όρμπαν της Ουγγαρίας και τον Σαλβίνι της Ιταλίας. Αυτός ο λαϊκιστής, που φτάνει στο τέλος του, τα δίνει όλα, τα πουλάει όλα. Μετά από τέσσερα χρόνια ο Τσίπρας διαφαίνεται ως μια καρικατούρα του παλαιού συστήματος, που ενώ υποτίθεται ότι ενσάρκωνε το νέο που θα πολεμούσε το παλαιό, εμφανίζει όλες τις παθογένειες του κακού παρελθόντος. Συνεχίζει να πουλάει φρούδες ελπίδες στους πολίτες. Υπόσχεται χρήματα που δεν υπάρχουν, πιστεύοντας ότι ο κόσμος “τρώει σανό”.


Αναγκαία η διερεύνηση των αιτιών του οικονομικού εκτροχιασμού της Ελλάδας
Θα πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί και να δούμε τι έχει συμβεί στη χώρα από την ένταξη στην ΟΝΕ το 2001 και οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας όμως, δεν θέλει κάτι τέτοιο, διότι η Ελλάδα έπεσε έξω και χρεοκόπησε επί της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Παυλοπουλο. Αυτούς, ο κ. Τσίπρας τους έχει συμμάχους. Ο κ. Καραμανλής, δέκα χρόνια τώρα εκλέγεται βουλευτής και δεν μιλάει πουθενά. Ούτε για τη Συνθήκη των Πρεσπών δεν είχε το θάρρος να μιλήσει. Δεν είχε να πει τίποτε άλλο παρά να κάνει μια δήλωση 134 λέξεων. Θέτω λοιπόν μια ρητορική ερώτηση: γιατί να πληρώσει ο ελληνικός λαός έναν βουλευτή που δεν μιλάει; Δεν είναι ντροπή για το πολιτικό σκηνικό του τόπου;


Αυτόνομη η πορεία του Κινήματος Αλλαγής
Δυστυχώς, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη δεν πείθουν πια την κοινωνία. Τα μοντέλα άλλαξαν. Γι' αυτό και στην Ελλάδα, εμείς, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διαφοροποιήσεις και να προτάξουμε την αναγκαιότητα νέων συνθέσεων. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα άλλο κίνημα. Ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα μπει “σφήνα” στα παιχνίδια εξουσίας των δύο μονομάχων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο του περασμένου Σαββατοκύριακου αποτελεί αφετηρία για μια νέα πορεία της παράταξης μας. Οι ρόλοι θα είναι διακριτοί, δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί ούτε κομματικές περιχαρακώσεις. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι συμπλήρωμα κανενός. Επιδιώκει έναν προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας. Αυτό δεν θα επιτευχθεί με την διαφαινόμενη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επικείμενες εκλογές ούτε με τη βουλιμία για την εξουσία διαφόρων νεοδημοκρατών. Για να κάνουμε οποιαδήποτε μετεκλογική σύμπραξη, θα πάμε πρώτα σε έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσει η βάση μας τι πρέπει να κάνουμε. Πάντως, αν ο λαός μας δώσει διψήφιο νούμερο και μας κατατάξει τρίτο κόμμα, θα λάβουμε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τα τεκταινόμενα. Αν το ποσοστό μας θα είναι μικρό, τότε θα πρέπει να πάρουμε ανάλογες αποφάσεις. Πρέπει να ακούμε την κοινωνία και να καταθέσουμε συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις για όλους, για τους μικρούς και τους μεγάλους.