ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 989 fm, στο δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση. Δεύτερα, 8/4/2019


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 989 fm, στο δημοσιογράφο Νίκο ΜάνεσηΔευτέρα, 8 Απριλίου 2019Ο πολιτικός ρακοσυλλέκτης Τσίπρας
Το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής μας έβγαλε δυναμικά μπροστά, για την επανεκκίνηση της χώρας. Νομίζω αποκτήσαμε μια καθαρή ταυτότητα. Πήραμε σοβαρές αποφάσεις, γίναμε ένα ενιαίο κόμμα. Οι καλοί σύντροφοι της Αριστεράς, που ήρθαν μαζί μας, δίνουν το “αλατοπίπερο” που το ΠΑΣΟΚ είχε ανάγκη. Είμαστε ένα κόμμα που έχει κατοχυρώσει τη θέση του στην Κεντροαριστερά. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν μαζί μας αλλά απεδείχθη ένας θεσιθήρας. Ας είναι καλά. Με το 0.49% που είχε πάρει θα δώσει μεγάλη δύναμη στο νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα. Στη φιέστα του Πρωθυπουργού για την υποτιθέμενη μεγάλη προοδευτική συμμαχία είδα μεσαιωνικές μορφές του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τζουμάκας είναι ξεπερασμένος πια, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Αν θυμάμαι καλά, το κόμμα του είχε κατέβει στις ευρωεκλογές το 2014 και πήρε 0.19%. Σήμερα νομίζω ότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μαζεύτηκαν εκεί προχθές, τους αποκαλώ γραφικούς, αμοραλιστές, κυνικούς. Δεν πρόκειται να σώσουν τον κ. Τσίπρα. Αντιθέτως, τον υπονομεύουν περισσότερο. Του απομένει να καλέσει και τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε ότι «αν θες να δεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία». Την επικαιρότητα της ρήσης αυτής επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας. Ανέβηκε στην εξουσία συμμαχώντας και με τον διάβολο. Συμπαρατάχθηκε με τους χρυσαυγίτες στο μπλόκο των αγανακτισμένων του Συντάγματος, για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Αγκάλιασε τους ακροδεξιούς του Καμμένου, πουλώντας την ψυχή του για την εξουσία. Συγκυβερνά με τους νεοκαραμανλικούς, τους εθνικιστικές, τους βασιλόφρονες και τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου. Και έρχεται τώρα να κάνει τον μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, προσβάλλοντας την μνήμη του. Αυτό δεν είναι αριστερό κόμμα. Είναι ένας αχταρμάς. Γι΄ αυτό και δεν μας ανησυχεί καθόλου αυτό το δήθεν “άνοιγμά” του στην Κεντροαριστερά.


Συμψηφισμοί και εξαπάτηση του ελληνικού λαού
Δεν είναι καλό να κάνουμε συμψηφισμούς. Αναφορικά με το ζήτημα των μνημονίων, άλλο το μνημόνιο του Γ. Παπανδρέου, άλλο το μνημόνιο Σαμαρά – Βενιζέλου, όταν ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από την κρίση και άλλο το μνημόνιο Τσίπρα – Βαρουφάκη. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις σέβονταν τους θεσμούς. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, τάζοντας “λαγούς με πετραχήλια”, ενώ στην ουσία τίποτα δεν προχωράει. Ας μιλήσουμε και για τα δάνεια των κομμάτων. Αν δεν απατώμαι, αυτή την στιγμή ο κ. Τσίπρας έχει μαζί του δύο πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν τους ρωτάει για τα δάνεια; Όλα τα δάνεια των κομμάτων δόθηκαν με εκχώρηση μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του Τσίπρα στην τράπεζα, ζήτησε ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτού του είδους οι απατεωνιές δεν έχουν πια καμία τύχη. Ο κόσμος, ό, τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας, έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι οποίες θα φανούν στις 26 Μαΐου.


Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει το ελληνικό σύστημα Παιδείας
Ο Υπουργός Παιδείας, που είναι γεμάτος ιδεοληψίες, καταθέτει αυτές τις μέρες ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο διαλύει το σύστημα της Παιδείας. Εδώ και ένα χρόνο φτιάχνει πανεπιστήμια πολλών ταχυτήτων και πανεπιστήμια “ελίτ” και βάζει τα παιδιά του κόσμου να πηγαίνουν σε σχολές που βρίσκονται στα αζήτητα. Αυτό είναι το απαξιωμένο πανεπιστήμιο που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή το 2019, σε μια χώρα που το εκπαιδευτικό της σύστημα έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα να πάει μπροστά, να έχουμε αυτή τη μεγάλη απαξίωση. Είναι τραγωδία ένα κόμμα να επενδύει σε κάλπικες ρυθμίσεις, πιστεύοντας ότι αν τα παιδιά δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο με εισαγωγικές εξετάσεις, θα καταφέρει να υποκλέψει ψήφους. Ιδιαίτερα για τον νομό Λακωνίας, πιστεύω ότι, παρότι προσπαθεί να καταργήσει το τμήμα Νοσηλευτικής στη Λακωνία, δεν θα προλάβει.