ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο. Τρίτη, 2/4/2019


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο


Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Επιτυχημένο το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής πήγε πολύ καλά. Πιστεύω ότι πετύχαμε το σχέδιό μας για ομογενοποίηση και δημιουργήσαμε αισιοδοξία για το μέλλον της παράταξης. Αν θυμάστε, είχα ζητήσει εδώ και καιρό έκτακτο συνέδριο και η πρωτοβουλία αυτή δικαιώθηκε. Φτιάξαμε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα που θα εκπροσωπεί την παράταξη, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα συνοχής που είχαν δημιουργηθεί με τον Θεοδωράκη, με τον Θεοχαρόπουλο, κλπ. Εκπληρώσαμε την επιθυμία των 212.000 ψηφοφόρων. Χαράζουμε μια αυτόνομη πορεία με ζητούμενο να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση. Το πρόγραμμα Ελλάδα είναι προοδευτικό, εκπροσωπεί όλους τους κεντρώους ψηφοφόρους, δίνει μεγάλη βαρύτητα στο μέσο Έλληνα και στη μεσαία τάξη, μάχεται για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Για να το εφαρμόσουμε, θα πρέπει να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, ένα διψήφιο ποσοστό, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αλλιώς θα πρέπει να καθίσουμε στην άκρη. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ χτίζοντας διάφορες γέφυρες και δημιουργώντας το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Εμάς, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, μας βρίσκουν απέναντι. Δεν έχουμε καμία σχέση με ανθρώπους που αποτελούν υπολείμματα ενός παλαιού, σάπιου συστήματος. Ο κ. Τσίπρας είναι στα κάτω του και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει πια την κοινωνία, παρά το ότι ο εξωτερικός παράγοντας επιχειρεί να τον κρατήσει στην εξουσία. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και γι΄ αυτό και μας επιτίθεται προσωπικά. Είμαστε η παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα, που έχει μια υπεύθυνη και προοδευτική πρόταση για την Ελλάδα.


Αποτυχημένη η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Θεωρώ αποτυχημένη την όλη Συμφωνία των Πρεσπών άρα και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια τώρα, μας έχει “τρελάνει” στην επικοινωνία. Επειδή αντιλαμβάνεται ότι είναι στα κάτω του και ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα αποτελείται από έναν ιδεολογικό πολιτικό αχταρμά, δεν μπορεί να πείσει κανένα πια ούτε με το ψηφοδέλτιο, ούτε με τα επικοινωνιακά τερτίπια του. Αναμετρήθηκε με όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης και φάνηκε ανίκανος να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό 2015. Η σημερινή κυβέρνηση το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η βουλιμία της για την εξουσία. Έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα και νομίζω ότι όσο παραμένει στην εξουσία κάνει κακό στον τόπο. Οι τελευταίοι μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως αποτυχημένοι. Το αποδεικνύουν τόσο σε σχέση με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής όσο και με τις ανεπαρκείς πολιτικές τους στον χώρο της οικονομίας. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά, για να μη μπορέσει να παρέμβει στις επόμενες πολιτικές εξελίξεις και να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.


Αντιπερισπασμός η ανάκληση των δανείων των κομμάτων στην επικαιρότητα
Προσπαθώντας να κάνει αντιπερισπασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στην επικαιρότητα τα δάνεια των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ, επί Ευάγγελου Βενιζέλου, έφερε ξένους ορκωτούς λογιστές για να ξεκαθαρίσουν τι έχει γίνει με τα δάνειά μας. Τα πορίσματα τα στείλαμε στον Εισαγγελέα. Συνεπώς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτό που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας είναι να συμπεριλάβει και το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος το 2010 έκανε ειδικό deal με τους τραπεζίτες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Είναι δεδομένο ότι ένα κόμμα, όταν είχε 45% έπαιρνε επιδότηση 100 εκατομμύρια και όταν πήγε στο 5%, έπαιρνε το 1/8. Εμείς, με τα λεφτά που παίρναμε δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τις δόσεις μας, όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν έχουμε κάνει τις ανάλογες κινήσεις ώστε με το χρόνο να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις δόσεις μας, με τη βοήθεια των στελεχών μας, με τους αγώνες μας. Έχουμε κάνει έναν διακανονισμό με τις τράπεζες. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Διαφωνώ με τις κινήσεις εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα. Σαν Έλληνας πολίτης, θα ήθελα να συμπεριληφθούν στην έρευνα όλα τα κόμματα που έχουν πάρει επιχορηγήσεις από τις τράπεζες. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Υπάρχει η αξιοπιστία των θεσμών. Αν δεν λειτουργεί καλά η δημοκρατία, θα υπάρξει αποδιάρθρωση των θεσμών. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση, για να μπορεί να διαχειριστεί τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας.


Υπό διάλυση το σύστημα υγείας της χώρας
Τα νοσοκομεία της Αθήνας είναι υπό διάλυση. Όπως είναι και το νοσοκομείο των Μολάων. Το λέω και με βρίζουν. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Το νοσοκομείο Μολάων είναι υπό διάλυση. Τα προβλήματά του δεν πρέπει να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Αν δεν λυθούν, αν δεν πάρουμε μέτρα για να αποτρέψουμε τη φθίνουσα πορεία του, τότε μοιραία το νοσοκομείο θα κλείσει. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι, όσο είμαι βουλευτής, δεν θα το επιτρέψω αυτό. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται έχει αυξημένες ανάγκες και δε στηρίζεται ανάλογα. Επειδή τα είπα όλα αυτά, είδα κάποιους από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καν για το τι συμβαίνει στον νομό όσον αφορά στο σύστημα υγείας, να μου επιτίθενται. Δεν τους έχω δει να νοιάζονται για το νοσοκομείο. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε, εκ των προτέρων σας λέω ότι δεν νοιάζεται κανείς. Ο λαός, σε δύο μήνες, θα πρέπει εμπράκτως να αμφισβητήσει στην κάλπη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβήτησε τη δημοκρατία, τους θεσμούς και οπισθοδρόμησε τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια υπεύθυνη στρατηγική εθνικής διάσωσης, όπως είπε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχθές. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.