ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00». Δευτέρα, 15/4/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:0


Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019


Επιλεκτική η διαχείριση σκανδάλων από τον ΣΥΡΙΖΑ
Είδαμε τη ζωή του κ. Πετσίτη να αλλάζει ριζικά σε σύντομο χρονικό διάστημα και το εισόδημά του να εκτοξεύεται. Αυτό είναι γεγονός. Τα διαβάζουμε καθημερινά στα ΜΜΕ και δεν βγήκε κανείς να τα διαψεύσει. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, διότι δεν μπορούμε να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς στοιχεία. Αυτά τα κάνει μόνο μια συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία ακόμα κι όταν αποδεικνύεται η αθωότητα κάποιου, τα στελέχη της δεν βγαίνουν να ζητήσουν ούτε μια συγγνώμη. Περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους να βγουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η σιωπή με βάζει σε υποψίες. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Είμαστε μάρτυρες της υποβάθμισης του κοινοβουλευτισμού, του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Δε θέλω να πάω σε συμψηφισμούς, όμως γιατί φέρνουν προς ψήφιση την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου την Παρασκευή, ενώ άλλες εκκρεμείς υποθέσεις -όπως εκείνη του κ. Μαρκογιαννάκη, του κ. Παυλόπουλου, κ. Κοτζιά- κρατούνται στο συρτάρι; Καταλαβαίνω ότι γίνεται μια επιλεκτική διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στους πολιτικούς αντιπάλους, η οποία όμως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Εμείς, το θέμα του κ. Λοβέρδου θα το πάμε μέχρι τέλους, γιατί δεν θέλουμε να υπάρξει καμία σκιά. Από την επόμενη κυβέρνηση -όποια κι αν είναι, με ή χωρίς αυτονομία- θα απαιτήσουμε να γίνει πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων. Στόχος μας είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Γι' αυτό εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, ζητάμε την τρίτη εντολή, την οποία θα τη διαχειριστούμε δημοκρατικά.


Η αντιμετώπιση της βίας στα Εξάρχεια απαιτεί συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων
Έχουμε υποστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια βομβιστικές επιθέσεις και κάψιμο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Αν θυμάστε, ο Γιώργος Αρβανιτίδης έζησε μια τέτοια δυσάρεστη εμπειρία, με βόμβα μολότοφ, που έπεσε δίπλα του και ευτυχώς δεν έπαθε μεγάλο κακό. Για τη λύση του θέματος των Εξαρχείων χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση. Το θέμα αυτό δεν είναι σημερινό, ούτε χθεσινό. Είναι προχθεσινό και πάει προς τα πίσω. Έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση εκεί, την οποία δε μπορέσαμε να τη διαχειριστούμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν τη διαχειρίστηκε η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε αυτό το θλιβερό γεγονός με το Γρηγορόπουλο. Μετά εμείς, στο πλαίσιο της κρίσης, δε μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε. Όλες οι κινήσεις που κάναμε, για διάφορους λόγος, απέτυχαν. Όχι ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Πολιτική βούληση υπάρχει και από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να θέλει αυτό το χάος στην περιοχή των Εξαρχείων. Απαιτείται μια συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και μία συναίνεση για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να το επιλύσει. Ούτε η δεξιά ούτε η αριστερά.