ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

Σημεία τηλεοπτικών παρεμβάσεων του Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. το βράδυ των Ευρωεκλογών. Κυριακή, 26/5/2019Σημεία τηλεοπτικών παρεμβάσεων του Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. το βράδυ των Ευρωεκλογών


Κυριακή, 26 Μαΐου 2019


Ο ΣΥΡΙΖΑ «έπαιξε» και έχασε
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έπαιξε όλα για όλα. Τελευταία πράξη, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ουσιαστικά απείλησε τον λαό ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, σε περίπτωση που οι πολίτες αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική στις σημερινές εκλογές. Και όλα αυτά, ενώ έπαιξε «στα ζάρια» την οικονομία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η χώρα να χρειαστεί να κάνει έναν αγώνα πολλών χρόνων, για να επανέλθει στην κανονικότητα. Για το Κίνημα Αλλαγής, σημασία έχει ότι άντεξε στη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε το τελευταίο τρίμηνο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο κ. Βερναρδάκης, Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχτηκε ότι ο στόχος τους ήταν η εξαφάνιση μας, δηλώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε τα καταπληκτικά «πουλέν» του ΠΑΣΟΚ, ανθρώπους που δεν μπορούσαν να βρουν με άλλο τρόπο θέσεις εξουσίας. Ενώ πιεστήκαμε και «ταρακουνηθήκαμε» το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η προσέγγιση του χώρου μας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε. Το Κίνημα Αλλαγής άντεξε επίσης και στην πίεση που άσκησε τις τελευταίες μέρες η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία διατυμπάνιζε να μην ψηφίσει ο κόσμος τα μικρά κόμματα, αλλά τη Νέα Δημοκρατία, για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Αρωγός ο ΣΥΡΙΖΑ στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας
Το Κίνημα Αλλαγής θα ανασυνταχθεί ενόψει των εθνικών εκλογών. Θα δούμε τι λάθη κάναμε και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές. Αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει το μέλλον τη χώρας. Στη σημερινή νίκη, η Νέα Δημοκρατία είχε αρωγό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κυβερνώντας με την ακροδεξιά και λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό, μέσα σε τέσσερα χρόνια, κατάφερε να ενισχύσει την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία και να της αυξήσει το ποσοστό. Επιπλέον, δεν φαίνεται να έχει καταλάβει ότι το ποσοστό αυτό θα διευρυνθεί περαιτέρω στις εθνικές εκλογές. Αντί να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μια προοδευτική ατζέντα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρθηκε μόνο για το πώς θα εξαφανίσει το Κίνημα Αλλαγής. Πριν από τέσσερα χρόνια το Κίνημα Αλλαγής «πλήρωσε το μάρμαρο», από το 45% έφτασε στο 5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα πρέπει να το προσέξει αυτό. Συνεχίζοντας με την ίδια αλαζονεία, πολύ εύκολα μπορεί να πέσει στα αρχικά του ποσοστά.


Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετατραπεί σε στρατηγική νίκη του Κινήματος Αλλαγής
Η σημερινή στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει στρατηγική νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να αλλάξει τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. Δεν πρόλαβε να το κάνει. Ούτε θα μπορεί να ελέγξει την εκλογή του επόμενου Προέδρου τη Δημοκρατίας. Ως Κίνημα Αλλαγής, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι αυτά που έζησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κακό όνειρο. Η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Εμείς θέλουμε ένα καλύτερο, αναλογικότερο σύστημα για να μπορεί να κυβερνιέται η χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη. Θα πρέπει να έρθουμε ξανά στην κανονικότητα, πιστεύοντας σε κάποιες δυνάμεις οι οποίες έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει τη δική της ατζέντα, το Κίνημα Αλλαγής όμως έχει το δικό του πρόγραμμα, που θέλει να εφαρμόσει. Θα στηρίξουμε τις όποιες προοδευτικές προτάσεις και θα είμαστε απέναντι σε ό,τι δεν είναι προοδευτικό. Στην Ευρώπη, το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον Τίμερμανς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εξήγησε ποτέ με ποιον θα είναι στην Ευρώπη τις επόμενες μέρες. Θέλουμε μια διαφορετική Ελλάδα, που θα επιστρέψει στην κανονικότητα, με ένα αποτελεσματικό σύστημα Υγείας, με ποιοτική Παιδεία και ισχυρό Κοινωνικό Κράτος.