ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Απευθείας».Τρίτη, 26/5/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Απευθείας»


Τρίτη26 Μαΐου 2019


Απόρροια της συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ η εκλογική του ήττα στις ευρωεκλογές
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη και συνδέεται με τη συμπεριφορά των στελεχών του. Το αφήγημά του ήταν ψεύτικο και αυτό φάνηκε. Το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής είναι απόρροια κάποιων φαινομένων που αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τις ικανότητες του κ. Κυμπουρόπουλου. Πήρε ένα λογικό κοινωνικό αντιστάθμισμα γι αυτό που του επιφύλαξε η ζωή. Στο δυτικό κόσμο, αυτό που συνέβη στον κ. Κυμπουρόπουλο είναι θεσμοθετημένο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε τώρα ότι διαχειρίστηκαν κάτι που δεν πίστευαν, λένε ότι δεν ήθελαν το μνημόνιο. Το ίδιο ισχύει και για μας. Όταν υπογράφαμε το μνημόνιο, που εννοείται ότι δεν το θέλαμε, υπογράψαμε την καταδίκη μας. Δεν υπήρχε όμως άλλη λύση. Το εναλλακτικό σενάριο ήταν η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συμβιβασμοί έχουν κόστος και πόνο για όλους. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε μέχρι το σημείο της εξαφάνισης. Η Νέα Δημοκρατία φάνηκε πιο έμπειρη από εμάς και κατάφερε να διατηρήσει την απήχησή της.

Κλειστές οι πόρτες του Κινήματος Αλλαγής για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κλείσει τα αφτιά μας. Το 2015 επέλεξε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στέλνει σε εξεταστικές επιτροπές μέλη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας με πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, της δικής μας. Η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis πρέπει να πραγματοποιηθεί. Δεν μπορεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει λάσπη και να θίγει την υπόληψη πολιτικών αντιπάλων, χωρίς να ζητά συγγνώμη στη συνέχεια. Δεν μπορεί να μας καθιστούν υπόλογους λόγω κατηγοριών συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς να πούμε: “εντάξει, ελάτε να τα βρούμε”. Οι συνεργασίες στην πολιτική προϋποθέτουν πολιτικούς όρους. Συνεπώς, η πόρτα είναι κλειστή. Την έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές του.

Υπαρκτός ο κίνδυνος συμπίεσης του Κινήματος Αλλαγής
Έγιναν πολλά πράγματα που δεν ήταν στο ύφος και στο ήθος της Αριστεράς. Γι αυτό, το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ήταν: “φύγετε, γιατί μας είπατε αρκετά ψέματα, δεν κάνατε τίποτα από αυτά που έχετε υποσχεθεί, δεν σεβαστήκατε τους θεσμούς”. Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπόρεσε να καρπωθεί ψήφους γιατί οι εκλογές εξέπεμψαν το μήνυμα: “Φύγετε!”. Αρκετοί άνθρωποι της κεντροαριστεράς ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Αν δεν αλλάξουμε την ατζέντα μας και δεν εκτιμήσουμε σωστά το μήνυμα που εκπέμπει ο λαός, τότε κινδυνεύουμε να συμπιεστούμε και άλλο. Επειδή εκπροσωπούμε την πραγματική και όχι τη fake κεντροαριστερά, πιστεύουμε ότι η κοινωνία θα μας εμπιστευθεί στις επικείμενες εκλογές, για να είμαστε ρυθμιστές των καταστάσεων.