ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Παρασκευή, 31/5/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM ΠειραιάΠαρασκευή, 31 Μαΐου 2019
Φόβος πίσω από τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχει μια φοβία πίσω από τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα λόγο να είναι διορισμένη από ένα κόμμα για να μην τους συμβεί κάτι. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της έτσι κι αλλιώς. Συνεπώς θεωρώ άκυρη την σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπολίτευση, όπως θεωρώ άκομψη την αποστολή επιστολής του κ. Καλογήρου μόνο προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Ήταν υποτιμητικό να αγνοήσει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Να γίνεται η επιλογή από μια ειδική επιτροπή της Βουλής, όπως γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που γίνεται από τη Γερουσία. Ήταν πρότασή μας, την οποία δε δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αποκαθιστώντας τις αξίες της. Δηλώσεις όπως εκείνη της κ. Σβίγκου ή του κ. Φλαμπουράρη, που επινόησαν ότι η μεγάλη μάζα του πληθυσμού δεν έχει αντιληφθεί τα μέτρα, είναι θλιβερές και θα τους κοστίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αντιλαμβάνεται την κοινωνική και εκλογική του βύθιση, προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί και να εδραιώσει τη θέση του σε όλους τους καίριους τομείς του κράτους. Όσα μεθοδεύουν στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι αποκαλυπτικά, αναδεικνύονται το ήθος και το ύφος της υποτιθέμενης Αριστεράς.


Αντιθεσμική η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε αντιθεσμικά. Μας έχει φέρει αντιμέτωπους με πολλαπλά αδιέξοδα. Δεν είναι μόνο ανεπαρκής αλλά και ανερμάτιστη και επικίνδυνη. Λόγω ιδεοληψιών, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου. Άλωσε την κεντρική διοίκηση, διόρισε χιλιάδες ημετέρους, αυξάνοντας κατά 1 δις το μισθολογικό κόστος του δημοσίου. Η ήττα του θα είναι τεράστια στις επερχόμενες εκλογές γιατί μέσα από τις πράξεις του απομυθοποιήθηκε η Αριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στη συνείδηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ως ο Πρωθυπουργός εκείνος ο οποίος, προκειμένου να συντηρηθεί στη διακυβέρνηση της χώρας, είναι ικανός για τα πάντα. Δεν μπορεί η κοινωνία να στηρίζεται σε επιδόματα και φιλοδωρήματα. Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει στόχο την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Ο ακραίος κρατισμός και ο λαϊκισμός σηματοδοτούν την καταδίκη της χώρας.


Το Κίνημα Αλλαγής θα εξασφαλίσει τον προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας
Χρειάζεται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία ανθρώπων, που θα είναι πρόθυμοι και αποφασισμένοι να επισφραγίσουν το τέλος της παλαιάς εποχής. Ο προοδευτικός προσανατολισμός της νέας κυβέρνησης είναι εκ των ων ουκ άνευ και το Κίνημα Αλλαγής τον εγγυάται. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “είμαστε με τους πολλούς” ήταν και λάθος και αλαζονικό. Εμείς λέμε “είμαστε με όλους”. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον της Ελλάδας. Τι θα κάνουμε με τις επενδύσεις, με την ανεργία των νέων, κλπ. Στην αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής έχει την ευκαιρία να φέρει τις προτάσεις του για την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας, για την αναβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, τα οποία επί ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίστηκαν σημαντικά. Μετά τις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ο εξισορροπιστικός πόλος. Γι αυτό θα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη θέση. Πρέπει να αναδείξει τις αξίες του σοσιαλισμού, που πιστεύει στη δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πρέπει να στείλει σαφή μηνύματα για να μην προσανατολιστεί ο απογοητευμένος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία “κουβαλάει” μια βαθιά συντήρηση, πρεσβεύει πολιτικές νεοφιλελευθερισμού, τις οποίες πολλές φορές ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρός της δεν μπορεί να εκφράσει. Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με αντικρουόμενες αντιλήψεις. Χρειάζεται πρόγραμμα, χρειάζεται στρατηγική. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με μια καθαρή συνταγή. Χρειαζόμαστε έμπειρα πολιτικά στελέχη, που να διαθέτουν την απαιτούμενη επιστημονική γνώση. Χρειαζόμαστε αποτελεσματικούς ανθρώπους.