ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Παρασκευή, 3/5/2019
Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
Απόλυτη ταύτιση Τσίπρα - Πολάκη
Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι ταυτίζεται πλήρως με τον κ. Πολάκη, διότι αντί να τον κρατήσει σε απόσταση, φρόντισε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα κάνοντας διακοπές μαζί του. Αυτό το έκανε εσκεμμένα καθώς είναι ταυτισμένος μαζί του πολιτικά, ιδεολογικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και συμπεριφορικά. Είναι θέμα αντίληψης αν αποδέχεσαι, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, εκείνους που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες είτε λόγω εκ γενετής αναπηρίας είτε λόγω κάποιου ατυχήματος ή ασθένειας. Ο πολιτικός πολιτισμός οφείλει να εμπεριέχει αυτή την αποδοχή, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη. Αντί τη Δευτέρα να γίνει συζήτηση στη Βουλή για την συμπεριφορά του κ. Πολάκη προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ο Πρωθυπουργός τη μετέτρεψε σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, για να μην καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται. Το σύμπλεγμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των λοιπών “γυρολόγων” προσβλέπουν στην παράταση της παραμονής τους στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας θα χάσει όμως και σε αυτό το επίπεδο, επειδή οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί θα αναδείξουν την καταβαράθρωση που υπέστη η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω των μεγάλων υποσχέσεων του Μαξίμου.


Αδιαπραγμάτευτη η εξασφάλιση του κοινωνικού κράτους από το Κίνημα Αλλαγής
Ο Τσίπρας με τους Υπουργούς του ήταν ό, τι χειρότερο έχει περάσει από την μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή του τόπου. Πολλοί Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως οι Υπουργοί Υγείας, Παιδείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απέτυχαν παταγωδώς. Θα πρέπει να πάρουμε άλλη ρότα, να δούμε τι θα κάνουμε με την ανάπτυξη του τόπου, να βρούμε πόρους, να δούμε τις κοινωνικές ομάδες που υστερούν έναντι των άλλων πολιτών και να φτιάξουμε ένα καλό κοινωνικό κράτος, όπως ταιριάζει στην σοσιαλιστική ιδεολογία του Κινήματος Αλλαγής. Σοσιαλισμός εξάλλου σημαίνει δημοκρατία, κοινωνικό κράτος, σεβασμός στον πολίτη. Η αξιοπρέπεια του πολίτη πρέπει να είναι ψηλά στη συνείδηση και στο αξιακό μας μοντέλο και να τη διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού”. Η μεγάλη διαφορά στις Ευρωεκλογές θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, που θα μας οδηγήσουν στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να ψηφίσει με θυμό, αλλά με σύνεση και να αποδώσει “τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.