ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον τ/σ Action24, στην εκπομπή “Brainstorming”. Πέμπτη, 30/5/2019


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον τ/σ Action24, στην εκπομπή “Brainstorming”


Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019


Ξεκάθαρη η θέση του Κινήματος Αλλαγής για την επιχειρούμενη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη
Η πρωτοβουλία για διορισμό, στο παρά πέντε της προεκλογικής περιόδου, προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, των οποίων η θητεία λήγει στις 30 Ιουνίου, ήταν ένα λάθος του Υπουργού Δικαιοσύνης. Αυτό που επιχείρησε να κάνει δεν είναι δική του υπόθεση, αλλά της Διάσκεψης των Προέδρων και όλης της Βουλής. Συνεπώς, θεωρώ ότι ήταν λάθος να στείλει επιστολή μόνο προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Υπήρξαν περίοδοι στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας, όπου λειτούργησε το σύστημα με την αντικατάσταση των προέδρων από τους αναπληρωτές του. Το προβλέπει το Σύνταγμα. Και μάλιστα αυτό έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως καθυστέρησε πάρα πολύ να διορίσει τον Πρόεδρο. Τότε βέβαια προέκυψαν και άλλα θέματα σχετικά με την κ. Θάνου. Γιατί, λοιπόν, αυτή τη φορά τόση βιασύνη και ζήτησαν με επιστολή μόνο τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Γιατί δεν έστειλαν επιστολή και στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής; Αυτό το εκλαμβάνω ως πολιτικό παιχνίδι, με σκοπό την ενίσχυση του διπολισμού. Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει τέτοιες πρακτικές, γιατί πιστεύει ότι όλα τα κόμματα έχουν λόγο στη λειτουργία του πολιτεύματος.


Τρίτη εντολή στο Κίνημα Αλλαγής για την αποφυγή την έλλειψης κυβερνησιμότητας της χώρας και την εξασφάλιση της προοδευτικής κατεύθυνσης της Ελλάδας
Αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα υπάρξει ένα πρόβλημα κυβερνησιμότητας της χώρας. Οι μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να εξασφαλίσουν την ύπαρξη κυβέρνησης στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να πηγαίνει η χώρα συνέχεια σε εκλογικές αναμετρήσεις, επειδή κάποιους βολεύει μια τέτοια κατάσταση. Αυτό που βίωσε η χώρα τον Μαΐο του 2012 δεν πρέπει να επαναληφθεί. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι στον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πρέπει να γίνει αναλογικότερο, όμως δεν συμφωνούμε με την απόλυτη απλή αναλογική. Να υπάρχει μπόνους, αλλά να δίνεται αναλογικά. Η Νέα Δημοκρατία, αν είναι να έρθει με το παλαιό της εαυτό της συντήρησης, υπάρχει θέμα. Δεν θέλουμε να βιώσουμε τη Νέα Δημοκρατία της περιόδου 2004 – 2009, γιατί ήταν μια διακυβέρνηση καταστροφική για τον τόπο. Επίσης, δεν θέλουμε να βιώσουμε ξανά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015 – 2019, με τις αντιφάσεις και τα ψέματά της. Δεν σεβάστηκε τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν έντονα κομματικοποιημένος και θεωρώ ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος της Μεταπολίτευσης. Ο χώρος μας περιμένει μια εντολή από τον λαό, που να έχει βαρύτητα. Πρέπει να πάρουμε την τρίτη εντολή, για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας. Αν δεν την πάρουμε, δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή το έχω βιώσει μια φορά, προσωπικά δεν θα ήθελα να το ξανακάνω.