ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 fm. Τρίτη, 21/5/2019Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 fm


Τρίτη, 21 Μαΐου 2019


Ανακατατάξεις στη πολιτική σκηνή από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Οι εκλογές βρίσκουν το Κίνημα Αλλαγής στην πιο καλή του φάση. Είμαστε όλοι μια γροθιά. Όλα τα στελέχη μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θεωρώ ότι θα πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτό αποτυπώνεται και στη προχθεσινή δημοσκόπηση της Rass. Ο αποκλεισμός των υπολοίπων κομμάτων από τους δύο μονομάχους, Μητσοτάκη και Τσίπρα, αποτελεί μια παλαιά κακή συνταγή. Η πολιτική σκηνή του τόπου περνάει δύσκολες στιγμές. Το σημερινό πολιτικό υλικό δεν έχει σχέση με εκείνο του παρελθόντος. Οι κυβερνώντες δε θέλουν να αφήσουν την εξουσία. Η Κυριακή 26 Μαΐου θα σηματοδοτήσει την απαρχή του “ξηλώματος του πουλόβερ” του ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ εκείνο θα έχουμε ανακατατάξεις, γιατί πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων θα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, ο κ. Τσίπρας, με την ψευδεπίγραφη Αριστερά που ενσαρκώνει, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τα ασύστολα ψέματά του. Το αντιμνημονιακό αφήγημά του περί αλλαγής του κόσμου, διαψεύστηκε. Αντ' αυτού, επέλεξε να επιβάλει τη λιτότητα. Με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, δηλαδή της “ατμομηχανής της ανάπτυξης” των χωρών του δυτικού κόσμου, ο ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε το κοινό καλό. Το μοίρασμα εκλογικού επιδόματος σε ομάδες,που θεωρούσε εκλογική του πελατεία, είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενός αριστερού κόμματος.

Πρωτόγνωρη και με σοβαρές συνέπειες η “στρατηγική έντασης” του Τσίπρα
Τη δεκαετία του 1990 η Υγεία ήταν ένα αγαθό που είχε κατοχυρωθεί στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα επικρατεί ένα “μπάχαλο” στο χώρο αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με την Παιδεία, την οποία ισοπέδωσαν και κατέστησαν ταξική. Ο “πολακισμός” αναδεικνύεται σε κυρίαρχη φιλοσοφία. Η κάλυψη που προσέφερε ο Πρωθυπουργός στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, προκειμένου να ανασύρει από το παρελθόν την “στρατηγική της έντασης”, είναι πρωτόγνωρη. Ο κ. Τσίπρας μόνο από την ένταση τρέφεται. Θέλει να ανεβάσει στα ύψη την πολιτική αντιπαλότητα και την πόλωση, προκειμένου να συνθλίψει το μεσαίο χώρο και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας προκαλεί τους πάντες. Η κ. Γεννηματά του απάντησε προχθές, λέγοντας ότι υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τσίπα και αξιοπρέπεια. Τα άγρια πρωθυπουργικά ένστικτα χρειάζονται έναν Πολάκη. Αλλιώς, ο κ. Τσίπρας θα τον είχε εξαφανίσει σε μια βραδιά. Ο Τσουκάτος τόλμησε να πάει σε ένα κότερο του Κόκκαλη και ο Σημίτης τον έστειλε “στον αγύριστο”. Ο κ. Τσίπρας όμως κάνει κριτική στην ελίτ ενώ έχει αφομοιωθεί από αυτήν. Δεν μπορώ να είμαι με έναν Πρωθυπουργό που δεν βρήκε χρόνο να επισκεφθεί έναν πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο, όταν δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση.

Επιβάλλεται η λογική στην κάλπη της 26ης Μαΐου
Η περιβόητη “πρώτη φορά Αριστερά” είναι ψευδεπίγραφη. Η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει στρατηγική. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι θα έρθει και θα τα κάνει όλα καλά. Θα μας πει κάποιος επιτέλους γιατί χρεοκόπησε η χώρα; Ενώ το 2014 ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τα μνημόνια, ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον Βαρουφάκη, μας “φόρτωσαν” ένα αχρείαστο μνημόνιο. Και δυστυχώς, στα επίπεδα του 2014 θα φτάσουμε ξανά το 2022. Τώρα έρχεται και ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού με ανακρίβειες. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, επειδή η χώρα χρώσταγε 25 δις και δεν έβρισκε τίποτα στις αγορές. Γι αυτό πληρώσαμε το “μάρμαρο”. Φτάσαμε στο 4,67% γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά το συμφέρον της χώρας. Με τον Γιώργο Παπανδρέου ήρθαμε σε σημείο διάσπασης. Ο ίδιος όμως είναι ένα κομμάτι του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε βρει τις ισορροπίες μας. Η χώρα από την Κυριακή το βράδυ πρέπει να αλλάξει την κακή εμπειρία που βίωσε με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η εργαλειοποίηση των πάντων, ακόμη και των νεκρών, από την πλευρά των κυβερνώντων δεν έχει προηγούμενο. Την Κυριακή ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει με τη λογική. Ας σκεφτούν πότε ζούσαν υπό δημοκρατικές συνθήκες, πότε ζούσαν καλύτερα. Ας στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής, που είναι ο στυλοβάτης της μεσαίας τάξης. Με τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, θα είμαστε πάλι αρωγοί της εξόδου της χώρας από την κρίση και της ανάπτυξής της.

Υπό όρους η ενδεχόμενη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με το πρώτο κόμμα για το καλό της χώρας
Αν η χώρα το έχει ανάγκη, το Κίνημα Αλλαγής θα συνεργαστεί υπό όρους με το πρώτο κόμμα. Εμείς δε θέλουμε να συνεργαστούμε με κανέναν. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Έχει ενδιαφέρον τι θα κάνουν όμως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτίθενται να συνεργαστούν μεταξύ τους ή να αφήσουν ακυβέρνητη τη χώρα; Μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, όπως μπορούμε να συνεργαστούμε και με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα, όπου προτεραιότητα έχει το καλό του λαού και όχι το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Με τον κ. Πολάκη δεν μπορώ να συνυπάρχω, όπως δεν μπορώ να είμαι μαζί με όλους όσους εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τον “πολακισμό” τον ταυτίζω με τον φασισμό. Διαφωνώ με τις πολιτικές του Τσίπρα, ο οποίος καλύπτει τις φασιστικές αντιλήψεις. Όπως διαφωνώ και με την Προοδευτική Συμμαχία, η οποία εμπεριέχει και το “πουλέν” του Καραμανλή. Επίσης, δεν μπορώ να είμαι μαζί με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μείνει καθηλωμένο στο παρελθόν και πιστεύει ότι θα έρθει στην εξουσία κάνοντας χειρότερα πράγματα από αυτά που έχει ήδη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.