ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Σημείο παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής στον τ/σ ΕΡΤ 1, στην εκπομπή “Απευθείας”. Πέμπτη, 20/6/2019Σημείο παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής στον τ/σ ΕΡΤ 1, στην εκπομπή “Απευθείας”


Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019


Η χώρα χρειάζεται απτές λύσεις
Στο πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού και ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι μια τέτοια διαδικασία αξιολογείται πολύ χαμηλά από την κοινωνία. Ο λαός ενδιαφέρεται για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, κλπ. Θα εκπλαγώ αν ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ μας πει ότι έχει κάποια στρατηγική για την ανάπτυξη. Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συγκεκριμενοποιεί αυτά που λέει. Δεν μας λέει για το κόστος, δεν μας λέει από που θα βρει τα λεφτά για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που επικαλείται. Δεν θέλω να ακούω άλλο αερολογίες. Τις έχω ακούσει επί πέντε χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του κ. Γιούνκερ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή κατέστρεψε την οικονομία και ότι τα στοιχεία την περίοδο της διακυβέρνησής του ήταν παραποιημένα, είναι πολύ σοβαρή. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία αντίδραση.


Αλαλούμ” στην Παιδεία από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Στο χώρο της Παιδείας οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις τηνελευταία εικοσαετία έγιναν από δύο υπουργούς: τη Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου και την Άννα Διαμαντοπούλου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει καταφέρει είναι να δημιουργήσει έναν “αλαλούμ” στην ανώτατη παιδεία. Το τελευταίο σκαλοπάτι δε, ήταν να ιδρύονται τμήματα και σχολές σε διάφορες περιφέρειες με βουλευτικές τροπολογίες έχοντας μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση πελατειακών σκοπιμοτήτων.


Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής = Ψήφος στην σταθερότητα και την πρόοδο
Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ψήφο στην σταθερότητα και στην πρόοδο. Είμαστε μια προοδευτική δύναμη, η οποία με το πρόγραμμά της μπορεί να επιβάλει μια προοδευτική κατεύθυνση στην επόμενη κυβέρνηση. Γι αυτό ζητάμε την ισχυρή στήριξη στις 7 Ιουλίου.