ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, υποψ. Βουλευτή Λακωνίας με το Κίνημα Αλλαγής. Σάββατο, 22/6/2019


  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 Ιουνίου 2019

Με μια δυναμική και απόλυτα επιτυχημένη συγκέντρωση με κεντρικούς ομιλητές τον Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον Υποψήφιο Βουλευτή Λακωνίας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 8:30 το βράδυ στον Πολυχώρο «Ερατώ» στην Ε.Ο. Σκάλας-Βλαχιώτη, εγκαινιάστηκε ο κύκλος των προεκλογικών ομιλιών του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Λακωνία.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθηναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές: κ. Βάσω Μανάκου, κ. Γεωργία Κακκάβα και κ. Γιώργος Μουζόπουλος, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε ο κ. Νίκος Σπανάκος. «Η συμμετοχή των πολιτών επιβεβαιώνει την παραμονή της βουλευτικής έδρας στο νομό μας», σημείωσε στο καλωσόρισμά του ο Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας κ. Νίκος Κουφός.

Στην ομιλία του ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι αυτόνομο και δυνατό, δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αν χρειαστεί όμως θα δώσει “ψήφο ανοχής” σε όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο προκειμένου να επιτευχθεί η κυβερνησιμότητα της χώρας.

«Στη Λακωνία παρατηρείται «πασοκοποίηση» της Ν.Δ.», είπε ο κ. Γρηγοράκος και παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες δεν θα εμπιστευθούν «τον πολιτικό αχταρμά και τους γυρολόγους, που με ιδιοτέλεια πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια της Δεξιάς» ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε χρεοκοπία από την παράταξη αυτή την περίοδο 2004-2009. «Εμείς θα καταφέρουμε με τη δύναμη, την ηθική και τα επιχειρήματα που έχουμε, να κρατήσουμε την έδρα», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος.

«Οι δεσμοί που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας με γεμίζουν ενέργεια. Με κάνουν υπερήφανο. Και προπαντός με πείθουν ολοένα και περισσότερο ότι ο αγώνας για τη Λακωνία δεν είναι απλώς ωραίος. Είναι αναγκαίος για να αλλάξουμε τη ζωή μας, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες μας. Για να πάμε τον νομό μας μπροστά, να τον βάλουμε σταθερά και αμετάκλητα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «οι νέοι άνθρωποι, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχουν τα φόντα να αποτελέσουν τις γέφυρες επικοινωνίας με τη νεολαία για να την κάνουμε πρωταγωνίστρια στην καινούργια εποχή που διανοίγεται μπροστά μας μετά τις 8 Ιουλίου».

Σαφής, διεισδυτικός, εξαιρετικά προσιτός και με μεστό λόγο ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στο ενθουσιώδες κοινό, που χθες βράδυ υποδέχθηκε τα λεγόμενα των ομιλητών με θερμό χειροκρότημα. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για το στοίχημα που έχουμε ως πολίτες «να ανατρέψουμε το βόλεμα, τη στρατηγική και τη φαυλότητα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, του συνονθυλεύματος εξουσίας μόνο για την εξουσία».

«Πρέπει να δημιουργηθεί ισχυρό βήμα ανατροπής αυτής της πραγματικότητας. Είναι εθνικά αναγκαίο, αρκεί να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε», τόνισε. «Δεν είμαστε το κόμμα που γυρνά την πλάτη στις ευθύνες. Είμαστε το κόμμα που διεκδικεί μια νέα ηγεμονία ιδεολογική, γιατί είναι εθνικό και πατριωτικό το στοίχημα να είναι ισχυρή η Δημοκρατική Παράταξη, και όχι να βολευτούν κάποιοι σε βουλευτικές έδρες», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ανδρουλάκης. Στη συνέχεια εξαπέλυσε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης άλλα και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, καθώς και στη μικροπολιτική του κ. Μητσοτάκη και κάλεσε τους πολίτες στις 7 Ιουλίου να κάνουν το πρώτο βήμα αξιοπρέπειας και ισχύος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.