ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου. Τρίτη, 4/6/2019Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής


Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα γεγονότα του Σαββάτου, επειδή δεν μπόρεσαν να εξηγηθούν στη συγκεκριμένη πολιτική στιγμή, προκάλεσαν ανησυχία στο εκλογικό μας σώμα. Δημιούργησαν νέα δεδομένα και φυγόκεντρες τάσεις.

Ένας κόσμος δηλώνει δυσαρεστημένος ακόμη και οργισμένος από τις εσωτερικές μας εξελίξεις.

Μάλιστα, αρκετοί φτάνουν στο σημείο να λένε ευθέως ότι θα ψηφίσουν Μητσοτάκη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν τροχοπέδη προκειμένου να εισπράξουμε τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε - για να μιλάμε σοβαρά, αλλά και υπεύθυνα:

Ο λόγος που δεν ήρθε ο κόσμος στο Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά το γεγονός ότι ήμασταν αμφίθυμοι.
Δεν είχαμε μια σταθερή πολιτική, π.χ. για το τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές.

Να πούμε ξεκάθαρα ότι μας ενδιαφέρει η κυβερνησιμότητα της χώρας και ότι την επομένη των εκλογών, αν δεν υπάρχει κυβέρνηση, εμείς θα είμαστε παρόντες και δε θα κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον αλλά το συμφέρον της χώρας.

Ποιο είναι το συμφέρον της χώρας θα το αποφασίσει ο λαός με το ποσοστό που θα μας δώσει αλλά και εμείς σταθμίζοντας την πολιτική συγκυρία μετά τις εκλογές.

Οφείλουμε να σοβαρευτούμε όσο είναι καιρός ακόμη. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε οριστικό ναυάγιο.

Ξέρετε ότι εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Το έδειξε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει διαρκώς έδαφος, βουλιάζει, εμείς παραμένουμε στάσιμοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται στον κεντροαριστερό χώρο και εμείς απλώς κοιτάμε. Χαμένοι στην αυταρέσκεια, διατυμπανίζουμε τα περί «τρίτης εντολής» και διψήφιου εκλογικού ποσοστού.

Ποια τρίτη εντολή όταν φαίνεται να εκλέγεται αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης;

Μήπως ταξιδεύουμε αμέριμνοι στο πέλαγος, όπως έκαναν οι επιβάτες του Τιτανικού;

Μιλάμε για τρίτη εντολή χωρίς να δίνουμε καθαρή απάντηση στο ζωτικό δίλημμα «κυβερνητική ευθύνη ή ακυβερνησία».

Δεν καταλαβαίνουμε, όταν διάφορα στελέχη μας, και μάλιστα οι στενότεροι συνεργάτες της Προέδρου, διατυμπανίζουν την προσφυγή σε διπλές εκλογές, ότι σκάβουμε μόνοι μας τον λάκκο μας;

Ποιος ψηφοφόρος θα μας ακολουθήσει αν του υποσχόμαστε ακυβερνησία και προσδοκούμε τα κομματικά οφέλη της απλής αναλογικής;

Και το χειρότερο απ’ όλα, αν με τη στάση μας συνδράμουμε στην αμνησία για τις δεκάδες εξεταστικές επιτροπές και σκευωρίες που έστησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δηλαδή δε θα ξαναμιλήσουμε για την Novartis ειδικά τώρα, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις;

Σύντροφοι,

Στην πολιτική η αναθεώρηση είναι δημιουργική πράξη.
Οδηγεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Αλλά να το πω κι αλλιώς, ενθυμούμενος μια λαϊκή ρήση «ο έξυπνος αλλάζει άποψη, ο χαζός επιμένει στο λάθος».

Ούτε θίγω ούτε προκαλώ κανέναν μ’ αυτή τη φράση.

Την επικαλούμαι γιατί εδώ που έχουμε φτάσει η επιλογή είναι μία:
Να επουλώσουμε τις πληγές μας, να κλείσουμε τα ρήγματα, να συνδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια συμπόρευση όλων μας των δυνάμεων.

Όλοι μας είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι.

Μας το υπενθυμίζει η στρατηγική σκέψη του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Κώστα Σημίτη. Και οι δύο άφησαν θετικό το αποτύπωμά τους στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ζωτικό χώρο σε όλους.

Έτσι ανέπνευσε το Κίνημά μας.
Έτσι έγραψε ιστορία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν διέγραψε τον «δεξιό» Σημίτη και τους Ιταλούς, ούτε ο Σημίτης διέγραψε τον «αριστερίζοντα» Παναγιωτακόπουλο.

Το αντίθετο έπραξαν, διότι δεν περίσσευε ποτέ κανένας.
Προσπάθησαν να αφομοιώσουν όλες τις δυνάμεις, υπηρετώντας σαφείς και καθαρούς στόχους.


Κυρία Πρόεδρε,

Στο χέρι σας είναι να ανατρέψετε το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Τώρα καλείστε να δείξετε ότι είστε πάνω από προσωπικές και κοντόφθαλμες στρατηγικές.

Και το πιο σημαντικότερο απ’ όλα, καλείστε να επιβεβαιώσετε την αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι το Κίνημά μας δεν θα γίνει δορυφόρος κανενός.

Ο Γιώργος Γεννηματάς είχε την αποδοχή όλων γιατί με τη στάση και τις ενέργειές του, με τις πολιτικές και τις ιδέες του, μας έδειχνε ότι το οξυγόνο της πολιτικής είναι η σύνθεση.

Τώρα προέχει η ενότητα. Γι' αυτό κι εγώ δηλώνω παρών στις εκλογές που έρχονται.

Σας ευχαριστώ.