ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” (ΕΡΤ). Πέμπτη, 6/6/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” (ΕΡΤ)


Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019


Ανήθικη η μεταχείριση του Κοινοβουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επαγγελλόταν το καινούριο, αποδείχθηκε ότι άσκησε σάπιες και πεπαλαιωμένες πολιτικές. Θυμάμαι την κ. Κωνσταντοπούλου, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Λαφαζάνη να είναι “στα κάγκελα” με τις τροπολογίες που κατετέθησαν στο παρελθόν. Είχαν δίκιο. Τότε όμως υπήρχε ένα μέτρο. Ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφέστατος: οι τροπολογίες πρέπει να έχουν σχέση με το νομοσχέδιο. Οι τροπολογίες που έχουν έρθει αυτές τις μέρες είναι εκπρόθεσμες. Γι' αυτό δεν μπορούν να περάσουν. Δεν έχουν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν τις έχει δει το Νομικό Συμβούλιο της Βουλής. Ο κάθε συνάδελφος βουλευτής έχει δικαίωμα να καταθέσει όσες τροπολογίες θέλει και όποτε θέλει. Αν όμως δεν έχουν εκτιμηθεί από τα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου, δεν μπορούν να προχωρήσουν. Θα έπρεπε να υπάρχει μια επιτροπή, η οποία να εξετάζει τις τροπολογίες που κατατίθενται. Μόνο έτσι μπορούν να αποφευχθούν οι συγκρούσεις τόσο σε τοπικό όσο και στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Το βράδυ των ευρωεκλογών ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά προκήρυξε εκλογές. Η Βουλή δεν έχει κλείσει επίσημα βέβαια, όμως δεν γίνεται στη συγκεκριμένη συγκυρία να κατατίθενται τροπολογίες για οποιοδήποτε θέμα. Ο παραλληλισμός της πληθώρας τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία “Πάχτα” είναι ανήθικη και άσκοπη. Ο κ. Πάχτας αθωώθηκε πλήρως γι' αυτό. Βέβαια, τότε ο Γ. Παπανδρέου “έκοψε” από τις λίστες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ τους δέκα βουλευτές που ήταν εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη τροπολογία, μεταξύ των οποίων και τον Π. Κουρουμπλή, που σήμερα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είδα τον κ. Τσίπρα να ακολουθεί ίδια πρακτική. Ο Ποινικός Κώδικας έπρεπε να αναμορφωθεί, όχι όμως εντός τόσου μικρού πολιτικού χρόνου.