ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Σημείο συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ).Παρασκευή, 7/6/2019


Σημείο συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου, 
βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ)


                                                       Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019


Αναγκαία για την πρόοδο της χώρας η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος

Το πολιτικό σύστημα έχει δείξει αδυναμία σε πράγματα όπως αυτά που έγιναν τώρα στη Βουλή, με το όργιο ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων, τις προσλήψεις και τις μετατάξεις. Έπρεπε να έχουμε βρει τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μη γίνονται τέτοια πράγματα.  Είχαμε βάλει μια ασφαλιστική δικλείδα με το ΑΣΕΠ. Μετά, εμείς οι ίδιοι προσπαθήσαμε να αποδυναμώσουμε αυτήν την πραγματικά μεγάλη καινοτομία και μεταρρύθμιση. Αν και φέραμε και στη Βουλή το ΑΣΕΠ, φαίνεται ότι αφήσαμε κάποια «παραθυράκια». Πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να κάνει πιο αυστηρό τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να μην μπορεί να τον παραβιάζει κανείς, όπως και το Σύνταγμα, εξάλλου. Έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε όσα είναι απαραίτητα για να επιτύχουμε την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια του πολίτη. Γιατί και ο πολίτης αισθάνεται πολύ άσχημα κάθε φορά που έρχεται σε ένα πολιτικό γραφείο για να ζητήσει τέτοιο «ρουσφέτι» αλλά και το ίδιο το σύστημα «τραυματίζεται». Άρα, λοιπόν, το ίδιο το πολιτικό σύστημα έχει τις ευθύνες του γι αυτά που γίνονται τώρα αλλά και στο παρελθόν. Στην παρούσα φάση, όμως, φαίνεται ότι έχει χαθεί το μέτρο. Δε μπορεί να βγαίνει ο Πρωθυπουργός να ανακοινώνει ότι πάμε για εθνικές εκλογές, η χώρα να έχει μπει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και αντί να «παγώσουν» τα πάντα, διορισμοί, μετακινήσεις, μετατάξεις, κ.λ.π., να μένει ανοιχτή η Βουλή για να γίνονται «εξυπηρετήσεις». Αυτό δηλώνει ένα πλαίσιο πιο παλιό από το παλιό και πιο σάπιο από το σάπιο. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την ταφόπλακα σε ό,τι αποκαλείται «νόμιμο και ηθικό». Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πάει, λοιπόν, στο καλό και να μας αφήσει ελεύθερο το χώρο, για να πάει η χώρα μπροστά. Η χώρα έχει ανάγκη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Όλα κρίνονται το βράδυ των εκλογών. Αυτή είναι μια διαχρονική δήλωση που ισχύει για όλους, για όλα τα κόμματα. Για όλους μας το βράδυ των εκλογών θα γίνει μια κρίση. Την κρίση θα την κάνει ο κυρίαρχος λαός.