ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 fm - 105.8 fm. Δευτέρα, 3/6/2019Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 fm - 105.8 fm


Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019


Χρήσιμος και αναγκαίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Κίνημα Αλλαγής
Θεωρώ ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος η αλλαγή της ατζέντας όταν υπάρχει πανωλεθρία και εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος είχε το δικαίωμα να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας όποιον ήθελε. Ο Βενιζέλος όμως είναι ένα λαμπρό μυαλό. Αν μας λείψει από το Κίνημα Αλλαγής θα έχουμε ένα έλλειμμα. Δεν θα μπω σε διαδικασία συγκρίσεων. Ο Γιώργος Καμίνης είναι μια διαφορετική προσωπικότητα. Δεν μπορώ να υποστηρίξω πως η επιλογή Καμίνη σηματοδοτεί το άνοιγμα σε δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους. Η Πρόεδρος είχε πάρει τις αποφάσεις της. Θα έπρεπε να είχαν γίνει συζητήσεις από πριν, τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί από καιρό.


Αρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ η ήττα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Έρχονται εθνικές εκλογές και σημασία έχει ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές σηματοδοτεί την αρχή του τέλους εποχής. Εκεί, αντικειμενικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να είναι καταλύτης την επόμενη μέρα. Προσωπικά, δε θέλω να γίνουμε “ουρά” του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Γεννηματά αναλαμβάνει τις ευθύνες μιας κίνησης υψηλού πολιτικού ρίσκου. Είναι φανερό ότι στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές καταδικάστηκε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα: στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, κλπ. Νομίζω ότι οι εθνικές εκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες εκλογές, διότι η χώρα πρέπει να πάρει μια πορεία προς την κανονικότητα. Η κυβέρνηση δεν είχε καμία στρατηγική σε κανέναν καίριο τομέα. Θυμάμαι τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνουν κυβέρνηση όταν φέρναμε διάφορες τροπολογίες στα νομοσχέδια. Οι ίδιοι όμως, αντί να διορθώσουν τα λάθη, τα διόγκωσαν. Δεν είχαν και ντροπή γι αυτά που έκαναν. Το σύστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν “σάπιο” και είχε μια απέραντη αλαζονεία.


Η κυβερνησιμότητα της χώρας οφείλει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης μέρας των εκλογών
Αν η Νέα Δημοκρατία ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η διακυβέρνηση Καραμανλή, τα πράγματα θα είναι καταστροφικά για τη χώρα. Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, όπου συμμετείχα, μπορώ να πω ότι είχα και καλές και κακές στιγμές. Είχα πειστεί ότι ήταν αναγκαία για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μας είχε κάνει τη ζωή κόλαση, κατέβαζαν κάθε μέρα τον κόσμο στο δρόμο. Ήρθε στην εξουσία και το πρώτο εξάμηνο του 2015 έστειλε τη χώρα στα βράχια. Σκότωσαν την ηθική της Αριστεράς και τη Δημοκρατία. Δε μπορώ, όμως, να πάω ούτε με ένα κόμμα που έχει μια συνιστώσα πολύ δεξιά. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί την επομένη των εκλογών. Εμείς όμως πρέπει να πάρουμε ένα διψήφιο νούμερο και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε με την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά να επιβάλουμε μια προοδευτική κατεύθυνση με την εφαρμογή του προγράμματός μας. Δεν μπορώ να είμαι μαζί με ανθρώπους, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν κυβερνητικές θέσεις και έριξαν στα βράχια τα υπουργεία τους.