ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ «Επικοινωνία 94 FM”, στην εκπομπή του Τάκη Σπηλιόπουλου. Δευτέρα, 10/6/2019Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου,
Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ «Επικοινωνία 94 FM”, στην εκπομπή του Τάκη Σπηλιόπουλου


                                                 
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019Η κοινωνία καταδίκασε στις ευρωεκλογές τον ιδιοτελή τρόπο άσκησης εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η μεταρρύθμιση δεν έχει μπει ακόμα στη συνείδησή μας, ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε μια καινούρια εποχή. Το Εθνικό Τυπογραφείο έμεινε ανοιχτό το Σαββατοκύριακο για να προλάβουν να περάσουν τα ΦΕΚ, πριν προκηρυχθούν εκλογές. Αυτά που συνέβησαν στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες ήταν πρωτοφανή. Η χώρα πέρασε και περνάει μια μεγάλη οικονομική κρίση κι εμείς ασχολούμαστε με το προσωπικό ρουσφέτι και την ιδιοτέλεια. Τώρα, στον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου, ψάχνουν να βρουν τρόπους να «κερδίσουν» τη μεσαία τάξη, την οποία τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι αφαίμαξαν. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών είδα μια καταδίκη της κυβέρνησης από όλα τα κοινωνικά στρώματα.


Απαραίτητα το σαφές πολιτικό στίγμα και το ξεκάθαρο αφήγημα για την επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής στις εθνικές εκλογές

Στο Κίνημα Αλλαγής παρουσιάσαμε μία αμφιθυμία, γι αυτό δεν κερδίσαμε στις εκλογές το ζωτικό χώρο που θα θέλαμε. Έπρεπε να παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα, ώστε να μην σκέφτεται ο πολίτης, γιατί να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής και να μην πάει απευθείας στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να είμαστε σαφείς στο τι θέλουμε να κάνουμε. Οφείλουμε, έστω μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, να κάνουμε αυτό που δεν κατορθώσαμε στις ευρωεκλογές, στο βαθμό που θα θέλαμε. Να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε ο πόλος της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού, ο πόλος που πιστεύει στην Ευρώπη και που έχει επιτύχει πολλά όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα,  ότι είμαστε ικανοί - περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο - να πραγματοποιήσουμε αυτά που λέμε. Την αναζωογόνηση του Κινήματος Αλλαγής αυτή τη στιγμή θα τη σηματοδοτήσει η μεγαλύτερη συμβολή του στην κοινωνία. Έτσι, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε μαζί μας όλη την Κεντροαριστερά. Η προοδευτική παράταξη, για να μπορέσει να επιβιώσει και να διαδραματίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πρέπει να γίνει πόλος έλξης όλων των σοσιαλδημοκρατικών, κεντρώων, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ριζοσπαστικές αλλαγές. Προσωπικά, δεν είδα καμία ριζοσπαστική αλλαγή αυτόν τον καιρό. Αυτό είναι το θέμα μας. Μας λείπει το αφήγημα. Πρέπει να πούμε ότι είμαστε αυτοί που έσωσαν τη χώρα και να δείξουμε ότι μας ενδιαφέρει η χώρα. Οι προγραμματικές μας θέσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν υπολογίζουμε το προσωπικό κόστος. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε θετικά την πορεία της προοδευτικής παράταξης.  Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι στην κοινωνία και να δώσουμε με σαφήνεια τους τομείς στους οποίους έχουμε θετικό πρόσημο.


Διαχρονικά μεταρρυθμιστικός και κοινωνικά ευαίσθητος ο πολιτικός μας χώρος

Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να περάσουμε στην κοινωνία ότι εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό, ότι είμαστε ο χώρος των μεταρρυθμίσεων, που έφερε στη χώρα τη Δημοκρατία και το λαό στην εξουσία, που έκανε τις μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και στην Εκκλησία, που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που έφερε το  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο αποδυνάμωσε αυτή η κυβέρνηση και γι αυτό  πρόσφατα είδαμε αυτό το «αλισβερίσι» στη Βουλή. Βοηθήσαμε πάρα πολύ τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ό,τι έχει σχέση με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), ο δικός μας χώρος τα φρόντισε. Το κόμμα μας ήταν αυτό που έδωσε έμφαση στη μεσαία τάξη που, ως πιο παραγωγική, αποτελεί την «ατμομηχανή» της χώρας. Έχουμε, λοιπόν, μακρά ιστορία και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ο χώρος των μεταρρυθμίσεων και του κοινωνικού κράτους.


Το μεγάλο εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής εγγύηση για την κυβερνησιμότητα της χώρας

Αν το Κίνημα Αλλαγής πάρει χαμηλό ποσοστό στις εθνικές εκλογές, εγώ προσωπικά δε θα θέσω θέμα αρχηγού αλλά πιστεύω ότι θα θέσουν τα ίδια τα γεγονότα. Το ίδιο θα συμβεί και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, αν το κόμμα τους δεν πάρει το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα.  Την επόμενη μέρα όλοι θα κριθούμε από το μετερίζι που ο καθένας μας υπηρετεί. Το Κίνημα Αλλαγής θα μπορέσει να διαπραγματευτεί την κυβερνησιμότητα της χώρας, μόνο αν ο λαός του δώσει ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές.  Αν πάρει ένα μικρό ποσοστό, δε θα πρέπει να γίνει «τσόντα» ούτε του ενός ούτε του άλλου.