ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 95.1 fm. Τετάρτη, 19/6/2019Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 95.1 fm


Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019


“Πρόοδος ή Συντήρηση”, το διακύβευμα των εκλογών

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο κόμματα άκρως συντηρητικά. Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε το πιο σκληρό μνημόνιο, διέλυσε τη μεσαία τάξη και απενοχοποίησε οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο για να καταφερθεί εναντίον της Αριστεράς. Το αποτέλεσμα είναι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έγινε στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια από άποψη πολιτικής αξιοπρέπειας. Όλα ήταν κάτω του μετρίου. Ο Πρωθυπουργός χειρίστηκε την πολιτική μόνο με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας. Είχαμε αφθονία πολιτικών γυρολόγων αλλά και φαινόμενα ελέγχου κοινωνικών φρονημάτων. Θυμάστε τα κοινωνικά φρονήματα που έβαζαν τον κόσμο να υπογράφει στο παρελθόν; Αυτό έκανε ο κ. Βούτσης στη Βουλή. Φανταστείτε, ότι εκχώρησαν με μια επιστολή τα δικαιώματά τους ως βουλευτές σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Είναι ντροπή αυτό που συνέβη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το πολιτικό σύστημα έχει ξεφτιλίσει την πολιτική. Στο νομό που εκλέγομαι, στη Λακωνία, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τη διατήρηση της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για εκείνη της δημοκρατικής παράταξης, του Κινήματος Αλλαγής. H Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι βρίσκεται αρκετά μπροστά. Ο ίδιος, το έχω ξαναπεί, είμαι αντιδεξιός και αντισύριζα. Ανήκω καθαρά στο μεσαίο χώρο. Δε μπορώ να αποδεχθώ ούτε τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δε λέει ξεκάθαρα τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει και πόσο κοστίζουν αυτές. Αν προτίθεται να κάνει πειραματισμούς σε μια οικονομία και σε μια χώρα που δε στέκει στα πόδια της, η πολιτική του θα με βρει απέναντι. Πάντως, δεν έχω ακούσει μια καθαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι σε ένα δρόμο πολιτικής ευθύνης και όχι ανευθυνότητας.

Χωρίς πολιτικό στίγμα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία αλλά και σε άλλους νομούς

Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά με απογοήτευσε. Εμφανίστηκε αρχικά ως ένας μοντέρνος πολιτικός αλλά στη συνέχεια έκανε τα ίδια λάθη. Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό  Λακωνίας, παρατηρούμε μια «πασοκοποίηση». Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χειρίστηκε λίγο ανεύθυνα την όλη υπόθεση με τη Φεβρωνία Πατριανάκου στη Λακωνία, βγάζοντάς την από το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα βουλευτή στη Λακωνία και μάλιστα με θετική παρουσία στο νομό. Οι αποφάσεις του είτε τις παίρνει μόνος του είτε μαζί με τους συμβούλους του, φαίνεται ότι δεν είναι στιβαρές. Προσωπικά,  θα ήθελα μέσω των ψηφοδελτίων του να δώσει το πολιτικό στίγμα του χώρου του. Μέχρι στιγμής έχει το πολιτικό στίγμα του «αχταρμά». Δύο από τους υποψηφίους βουλευτές προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ο ένας μάλιστας πέρασε και από το ΣΥΡΙΖΑ. Η μία υποψήφια ήταν οκτώ χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών του Καμίνη στο δήμο Αθηναίων, με παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ,  ενώ και ο άλλος που είναι γιατρός στη Λακωνία, πάλι με το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να μετατοπιστεί προς τον κεντρώο χώρο. Αλλά με αυτά τα στελέχη; Εγώ θα ήθελα να δω στελέχη που έχουν δείξει ότι έχουν το κατάλληλο αξιακό μοντέλο, τη σταθερότητα, τα πολιτικά πιστεύω και ιδεώδη και δεν κρύβουν από πίσω ιδιοτέλεια. Με ανθρώπους που είναι «κινούμενη άμμος», τι πολιτική να παράξεις στη Λακωνία; Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας. Χρειάζεται πολιτικό σχέδιο και προπαντός μια στιβαρή και ικανή κυβέρνηση. Κρίνοντας από τις επιλογές στα στελέχη των ψηφοδελτίων στο νομό Λακωνίας, στο νομό Χανίων, στο νομό Φθιώτιδας και αλλού,  νομίζω ότι είναι μακριά από αυτήν την κατεύθυνση.

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, η λύση απέναντι στο λαϊκισμό και στο συντηρητισμό

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό, για να μπορέσουμε να αντιστρατευτούμε το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα δύο μεγάλα κακά του πολιτικού μας συστήματος. Μπορούμε να είμαστε η λύση της ισορροπίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, μια δύναμη που θα βάλει εμπρός τις ατμομηχανές του μεσαίου χώρου και θα στηρίξει τη μεσαία τάξη, την οποία καταβαράθρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι θα είμαστε ένα χρήσιμο κόμμα, μια χρήσιμη γνώμη και φωνή, στην πολιτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη χώρα μετά τις εκλογές. Η χώρα και η κοινωνία, που ασφυκτιούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρέπει να «αναπνεύσουν» επιτέλους.  Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι ισχυρή και στιβαρή. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η δική μας η πλευρά θα παρέχει τη στήριξή της. Η παράταξή μας είναι πάντα σοβαρή και πατριωτική, την ενδιαφέρει η χώρα. Πιστεύω ότι ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός δημοκρατικών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, θα μπορέσει να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.