ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ Alpha 98,9 fm. Δευτέρα, 24/6/2019


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ Alpha 98,9 fm και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και Γιώργο Σπυρνή


Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
Προσβολή η ενασχόληση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου
Η χώρα έχει πολλά κόμματα και ο λαός πρέπει να ακούσει όλες τις απόψεις. Το “παιχνίδι” δεν είναι ένα δίπολο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για το ότι δεν θα γίνει τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ο ίδιος τις ζητούσε και οι υπόλοιποι αρχηγοί δεν του τις αρνούνταν. Ήταν ο χειρότερος λαϊκιστής που πέρασε από την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Είναι ικανός να λαϊκίσει πάλι, να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ίδιο του τον εαυτό. Με έναν τέτοιο άνθρωπο δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε. Ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Προσπαθεί να αντιγράψει με τον χειρότερο τρόπο έναν εμβληματικό αρχηγό, που έκανε σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία και έβγαλε τον λαό από τα αδιέξοδά του. Μας έχει πει πολλά ψέματα, έκοψε το ΕΚΑΣ και διέλυσε τη μεσαία τάξη, την οποία ο Παπανδρέου θεωρούσε ατμομηχανή της οικονομίας. Όταν ασχολείται με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μας προσβάλει.


Ψήφος ανοχής” στο πρώτο κόμμα
Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει το πρώτο κόμμα. Θα δώσουμε “ψήφο ανοχής”, χωρίς να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Δε θέλουμε να αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Δεχτήκαμε τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, δεχτήκαμε να μας πετάνε πορτοκάλια και γιαούρτια επί ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Πληρώσαμε ακριβά το μάρμαρο, γιατί δεν μας ενδιαφέρει ο χώρος μας πρωτίστως αλλά η χώρα. Γι αυτό και τώρα θα είμαστε παρόντες για το καλό της χώρας. Θα στηρίξουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη συνταγματική αναθεώρηση, τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να έχουμε ένα λειτουργικό κράτος. Με άλλα λόγια, θα ακολουθήσουμε το μοντέλο του Σάντσεθ στην Ισπανία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να παίξουμε τη χώρα στα ζάρια”, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας το 2012 και το 2015. Είμαστε πατριωτικό κόμμα. Έχουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο ελπίζουμε να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Η μεσαία τάξη πρέπει να ανασυγκροτηθεί, για να παράξει τον πλούτο που είναι αναγκαίος για τη στήριξη της υγείας, της παιδείας, του κοινωνικού κράτους, των ευάλωτων ομάδων κλπ.