ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο. Δευτέρα, 3/6/2019


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο


Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικων εκλογών στη Λακωνία
Συγχαρητήρια σε όσους πήραν την εντολή να διαχειριστούν τα κοινά του τόπου μας την προσεχή τετραετία αλλά και σ' εκείνους που έδωσαν τη μάχη και δεν τα κατάφεραν. Να ευχηθούμε στους νικητές, κ. Τριχείλη, κ. Λιάρου, κ. Βέρδο, κ. Ανδρεάκο και στον κ. Δούκα, καλή δύναμη και καλά έργα. Αυτοί που έχασαν δεν πρέπει να απογοητεύονται, στη ζωή υπάρχει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Θα πέσουν τα πάθη των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα πάμε σε εθνικές εκλογές με αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό.


Κλείνει οριστικά ο πρωθυπουργικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα
Η δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αυτή την στιγμή είναι πανίσχυρη, επηρέασε το αποτέλεσμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε καλά το μήνυμα των εκλογών. Η κυβέρνηση, η οποία είχε ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού για την αλαζονεία, τα ψέματα και την παλαιοκομματική αντίληψή της, καταδικάστηκε και στην κάλπη. Η Θεία Δίκη τους τιμώρησε για την έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα και στους θεσμούς. Ο πρωθυπουργικός κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, έχοντας αφήσει πίσω του πρωτοφανή αδιέξοδα στη χώρα και στην οικονομία, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Το αποτύπωμα του Τσίπρα στον τόπο είναι η φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Είχαμε τον κατακερματισμό και την εκδίωξη της μεσαίας τάξης. Θα θυμάμαι για πάντα τον κ. Τσακαλώτο στη Βουλή να λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει η μεσαία τάξη. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα επικυρώσουν την αλλαγή εποχής. Σημασία όμως έχουν οι εθνικές εκλογές που έρχονται.


Απαραίτητος ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός εξουσίας
Από το 1974 το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν πάντα για τη σοσιαλδημοκρατία, τον σεβασμό των θεσμών, την ελευθερία του λόγου, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανακατανομή του πλούτου προς τους θεσμούς. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια τεράστια ανακατανομή του πλούτου με θύμα τη μεσαία τάξη, την οποία κατάκλεψαν προκειμένου να δημιουργούν πλεονάσματα και να δίνουν επιδόματα. Γι αυτό, χρειάζεται ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός εξουσίας, που θα στηρίζεται σε ένα ευρύτερο μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Οι επικείμενες εθνικές εκλογές θα πρέπει να επικυρώσουν την αλλαγή εποχής για την Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να έχει τη δική του θετική συμβολή και συνδρομή στη διασφάλιση μιας πορείας που θα μας πηγαίνει μόνο μπροστά. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα. Ποτέ δεν μας ενδιέφερε τι κάνει το κόμμα μας αλλά το τι κάνει η χώρα. Δεν αφήσαμε ποτέ ακυβέρνητη τη χώρα. Πήραμε περισσότερες ευθύνες από αυτές που μας αναλογούσαν. Επειδή κάποιοι βάζουν θέμα κυβερνησιμότητας της χώρας, πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή αντιπολίτευση από τη δική μας πλευρά, η οποία βέβαια θα είναι λογική, εποικοδομητική και θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών, προοδευτικών δυνάμεων. Η διαφαινόμενη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί απάντηση για να βγούμε επιτέλους από την κρίση.


Βαθιά η άγκυρα του Κινήματος Αλλαγής στην ελληνική κοινωνία
Οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής επισκίασαν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Ήταν μια λάθος πολιτική στιγμή. Όλα θα συζητηθούν στα όργανα του κινήματός μας, που συνεδριάζουν αύριο. Νομίζω ότι θα βγούμε ενωμένοι από αυτή τη διαδικασία, για μην πάμε διχασμένοι στις εκλογές. Η κεντροαριστερά που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ρίξει μια γερή άγκυρα στην ελληνική κοινωνία, η οποία αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω από όλα όμως, έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Συνεπώς, η κρίση που πέρασε η χώρα πιστεύω ότι είναι μια περιπέτεια που θα έχει τέλος. Μια νέα νεοκαραμανλική κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό. Τα λάθη του κ. Αλογοσκούφη ήταν τραγικά και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Οφείλουμε να έχουμε μνήμη και κρίση τώρα που έχουμε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Πρέπει να πάμε σε διαφορετικές λύσεις από εκείνες που εξέφρασαν τα μεγάλα κόμματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η θεσμική προσφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ακυρώνεται
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μια μεγάλη πολιτική, πνευματική και επιστημονική προσωπικότητα. Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα στερηθεί ενός άξιου, επαρκούς πολιτικού, ενός πολιτικού με φοβερά αντανακλαστικά. Ο Βενιζέλος είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και όχι μόνο για το δικό μας χώρο. Είναι αναμφίβολο πλήγμα για το Κίνημά μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη μεγάλη πολιτική του προσφορά την περίοδο της κρίσης. Έβαλε το στήθος του για να σώσει τη χώρα. Το πλήρωσε ακριβά γιατί κατηγορήθηκε για το PSI, τη λίστα Λαγκάρντ, κλπ. Τώρα αυτά είναι ξεπερασμένα. Πιστεύω ότι η πολιτική και θεσμική προσφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ακυρώνεται ούτε διαγράφεται. Απλώς αναστέλλεται. Ήταν μια απόφαση της Προέδρου, η οποία είχε το δικαίωμα να βάλει βουλευτή Επικρατείας όποιον η ίδια πιστεύει πως κάνει καλό στο Κίνημα. Προσωπικά, θα ήθελα τον Βενιζέλο στις επάλξεις ενός σκληρού εκλογικού αγώνα που έχουμε τις επόμενες 30 μέρες. Σέβομαι τις αποφάσεις του. Ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δρόμοι μας θα συναντηθούν, γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο για τον χώρο και για τη χώρα.


Αναγκαία η παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο χώρο της κεντροαριστεράς
Είναι γνωστή η φιλική σχέση που διατηρώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ξέρω ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν υπάρχει καμία συμφωνία, καμία συζήτηση με κανέναν. Δεν έχει πει ποτέ ότι θα πάει σε άλλο χώρο. Παραμένει στο χώρο. Εξάλλου, με τον Κύκλο Ιδεών που έχει διαμορφώσει, ασχολείται με πολλά θέματα που αφορούν την κοινωνία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο τόπος θα τον χρειαστεί πολύ γρήγορα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει ανάγκη κανέναν από εμάς. Με την προσωπικότητά του, την ωριμότητα και την οξυδέρκειά του, παρά την πίκρα που του επεφύλαξε το κόμμα, θα είναι μαζί μας στους δύσκολους αγώνες και θα μας καθοδηγεί και θα μας λέει τις απόψεις του για να πάει το κόμμα μπροστά.


Παρών στη Λακωνία στις επικείμενες εθνικές εκλογές
Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαι αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Δε δέχομαι τον “πολακισμό” ως πολιτική του τόπου. Δε δέχομαι ότι τα ΜΜΕ είναι φασιστικά επειδή κάνουν κριτική. Δεν δέχομαι οτιδήποτε έχει να κάνει με την απαξίωση των θεσμών και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια μου. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει και θα πάει μπροστά. Θα δώσω τη μάχη στον νομό Λακωνίας. Έχω πολλούς φίλους, έχω μια ιστορία στον νομό, την οποία θα πρέπει να την υπερασπιστώ. Πιστεύω ότι η παρουσία μου στον νομό ήταν θετική και στα μικρά και στα μεγάλα. Έχω να δώσω ακόμα πολλά. Ειδικά για το νοσοκομείο της Σπάρτης, υπόσχομαι να αποκτήσει επιτέλους Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, αν είμαι βουλευτής Λακωνίας, δεν θα επιτρέψω να φύγει η Νοσηλευτική από την Σπάρτη. Βέβαια, όλα θα κριθούν την 7η Ιουλίου.