ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 fm. Δευτέρα, 3/6/2019Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 fm


Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019


Τα προβλήματα στα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και συναίνεσης
Τον λαό ποσώς τον απασχολεί η σχέση Βενιζέλου και Γεννηματά. Τα μεγάλα κόμματα θέλουν συζήτηση, λογική, ψυχραιμία γιατί στη σοσιαλδημοκρατία υπάρχει διάλογος, δίνεται χώρο στη διαφορετικότητα, κυριαρχούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η κοινωνική αλληλεγγύη. Εγώ ένα τέτοιο κόμμα θέλω, που να λειτουργεί όπως λειτουργούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα του δυτικού κόσμου. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει συζήτηση πριν καιρό μεταξύ Γεννηματά και Βενιζέλου για το θέμα της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δεν θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος, που είναι ένας χαρισματικός πολιτικός, να έχει την ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους πολιτικούς. Όλοι μας κάναμε λάθος, γιατί όλα αυτά λύνονται με διάλογο, συναίνεση και δημοκρατικές διαδικασίες. Οι διαφορές λύνονται στο σπίτι και όχι στην αγορά. Αυτή είναι η απογοήτευσή μου. Δώσαμε το δικαίωμα να συζητηθεί για ένα ιστορικό κόμμα ότι δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Με το χθεσινό γεγονός αποσιωπήθηκε πλήρως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός τιμώρησε την αλαζονεία και το ψέμα των κυβερνώντων. Δεν πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το δεύτερο ισχυρό κόμμα. 


Οι τόνοι οφείλουν να πέσουν για το καλό της παράταξης
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο κεντροαριστερός πόλος της χώρας. Στελέχη σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έχουν δώσει εξετάσεις στο χώρο, δεν πρέπει να μεταχειρίζονται ως απλά στελέχη. Δεν απεμπολώ όμως ούτε το δικαίωμα της Προέδρου να ορίζει η ίδια τον βουλευτή Επικρατείας. Τα λάθη είναι και των δύο. Την επόμενη μέρα ζητείται ελπίς, ζητείται κατανόηση. Ζητείται να ρίξουμε τους τόνους και να τα βρούμε μεταξύ μας. Υπάρχουν πολλά στελέχη σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ελλάδα; Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με εμφυλιοπολεμικό κλίμα και με απειλές. Υπάρχουν αξίες στην Ελλάδα και όλοι θα πρέπει να τις τιμάμε. Προσωπικά θα επιδιώξω να πέσουν οι τόνοι. Είμαι 20 χρόνια βουλευτής και νομίζω ότι έχω δικαίωμα να κάνω μια συναινετική πρόταση. Ένα κόμμα του 7.72% όπως το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κανένα στέλεχος.