ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στον τ/σ One Channel, στην εκπομπή «One Report». Τετάρτη, 19/6/2019


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στον τ/σ One Channel, στην εκπομπή «One Report»


Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019


Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα
Είμαι υποψήφιος στον νομό Λακωνίας, σ' έναν νομό συντηρητικό, όπου στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία πήρε 43%. Η υποψηφιότητα σ' έναν τέτοιο νομό γίνεται για την “τιμή των όπλων”, γιατί ξέρεις ότι δεν έχεις τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσεις μια έδρα όπως έχεις σε άλλους νομούς. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη που υπήρξε στις ευρωεκλογές. Το διψήφιο ποσοστό για το Κίνημα Αλλαγής σε πανελλαδικό επίπεδο θα ήταν “ευχής έργον”. Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να είναι αμφίθυμο και εφόσον δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα πρέπει να εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει απαραίτητα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Εγγυόμαστε στον λαό ότι θα υπάρχει κυβέρνηση και η χώρα θα μπει στην κανονικότητα ύστερα από τέσσερα δύσκολα χρόνια γεμάτα αλαζονεία και παραβιάσεις του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε χώρο στα μικρά κόμματα αλλά ενίσχυε την πόλωση και τον δικομματισμό. Υποτιμήθηκαν το Κοινοβούλιο και οι θεσμοί της δημοκρατίας μας. Αν θέλουμε να μπει η χώρα σε μια νέα τροχιά και να πάει μπροστά, όλα αυτά πρέπει να διορθωθούν.
Πρέπει κάποια στιγμή να διαλευκάνουμε πώς οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία. Αν η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν έχουμε καμία τύχη.


Προεκλογικός μποναμάς η ευνοϊκή ρύθμιση Πετρόπουλου για τους οδηγούς ταξί
Μήπως αυτή η ρύθμιση σας θυμίζει την ιστορία με τους φαρμακοποιούς; Υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες που έχουν τέτοιους είδους περιορισμούς. Στη Νεάπολη Λακωνίας, που ήμουν τις προηγούμενες ημέρες, οι ψαράδες δεν μπορούν καν να μπουν στην τράτα να ψαρέψουν, επειδή έχουν βγει στη σύνταξη. Δεν δημιουργεί λοιπόν ανισότητα μια τέτοια ρύθμιση; Και γιατί γίνεται σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή; Πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστούμε. Πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις στους Έλληνες πολίτες, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν και αυτοί, όπως οι υπόλοιποι του δυτικού κόσμου.