ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00». Τετάρτη, 5/6/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:0


Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019


Καταδικαστέες οι μικροπολιτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι καταδικαστέο ό,τι που συμβαίνει στη Βουλή αυτές τις μέρεςΕπί Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων προέδρων της Βουλής τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: πέρναγαν τροπολογίες υπουργικές και βουλευτικές για μείζονα θέματα και όχι ρουσφετολογικές, ενόψει εκλογών. Υπάρχουν και όρια στην πολιτική συμπεριφορά. Υπάρχουν κανόνες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αλαζονεία που τον διέκρινε τα τελευταία χρόνια, δεν σεβάστηκε τον κανονισμό της Βουλής. Ο δε Πρόεδρος της Βουλής ήταν τόσο ελαστικός με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο κανένας άλλος. Τέτοιες αθλιότητες εμείς δεν έχουμε κάνει. Θεωρώ ότι αυτό που κάνει είναι πολιτικό λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συλλάβει ένα πολιτικό σχέδιο κατασυκοφάντησης των ΜΜΕ και των πολιτικών αντιπάλων του, υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και επίλυσης του Σκοπιανού. Στο τέλος, έχοντας μαζέψει ένα ποσό από την υπερφορολόγηση, εφάρμοσε μια επιδοματική πολιτική, μήπως μπορέσει να αποφύγει την ήττα στις εκλογές. Αυτό δεν αποτελεί σχέδιο εξόδου από την κρίση και δεν είναι ηθικό. Ας το καταλάβουν έστω και την τελευταία στιγμή. Όταν ο κόσμος έχει πάρει την απόφασή του, δεν την αλλάζει όσα και να του τάξει η κυβέρνηση.

Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας για τον εθελοντισμό στις μεταμοσχεύσεις
Επειδή έχω ασχοληθεί με τις μεταμοσχεύσεις, ειδικά των ανθρώπων που βρίσκονταν σε εγκεφαλικό θάνατο, μπορώ να πω ότι σαν χώρα είμαστε πολύ πίσω. Δεν έχουμε πείσει την κοινωνία για την ανάγκη εθελοντισμού για το θέμα των μεταμοσχεύσεων. Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει. Έχουν γίνει προσπάθειες από όλες τις κυβερνήσεις αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε την συντηρητική αντίληψη του Έλληνα πολίτη για το ζήτημα αυτό. Βέβαια υπάρχει και έλλειψη δομών. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα έχουν μεγάλα αποθέματα στελεχών και μοσχευμάτων αλλά δυστυχώς δεν προχωράει η διαδικασία, γιατί η ίδια η Πολιτεία δεν στηρίζει το σύστημα των μεταμοσχεύσεων. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και χρειάζεται μια διαφορετική κουλτούρα και εκπαίδευση για να ξεπεραστεί.


Ενωμένοι στην εκλογική μάχη τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι “βαρίδι”, είναι εθνικό κεφάλαιο. Ας το πάρουν είδηση κάποιοι. Η πρώτη θέση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν μια πολιτική απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Η άποψη μου ήταν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αξίζει μια ειδική μεταχείριση. Χθες είχαμε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και αποφασίσαμε ότι πάμε ενωμένοι. Πάμε σε μια κομματική ομοιόσταση, διότι βλέπουμε τον κίνδυνο που έρχεται στις 7 Ιουλίου και πρέπει να διατηρήσουμε ένα κόμμα που θα είναι αρραγές και θα τιμά την ποιοτική κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει από το χώρο μας. Είναι παρών και τον τιμάμε. Υπάρχουν ακόμη ανοιχτές διαδικασίες για να είναι μαζί μας στις εκλογές. Θα δώσουμε μαζί τη μάχη. Έχει τον τρόπο να στηρίξει την παράταξη μας, που ποτέ δεν πρόδωσε. Άλλοι την πρόδωσαν. Όλα είναι πιθανά. Πρέπει να τιμήσουμε δεόντως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που διακρίνεται για την ευθυκρισία, την οξυδέρκεια, το πολιτικό ήθος, την συνέπεια και την αποτελεσματικότητά του. Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες και την αγκαλιά μας να τον ξαναδεχτούμε και να τον τοποθετήσουμε εκεί που του ανήκει. Μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να πιέσουμε και τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να επανέλθει το κόμμα στην κανονικότητα από την οποία διαταράχθηκε χωρίς λόγο ένα Σάββατο πριν την προκήρυξη εκλογών. Θα πάμε ενωμένοι στη μάχη της 7ης Ιουλίου.