ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής. στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 fm. Δευτέρα, 1/7/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής. στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 fm, στην εκπομπή «Να ΄χαμε, Να λέγαμε»


Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019


Η Ελλάδα χρειάζεται εσωτερική κοινωνική και πολιτική συνοχή
Μέσα στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον νομό Λακωνίας. Είμαι αντιδεξιός και αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπέρ του πρώτου κόμματος, όποιο κι αν είναι αυτό. Οφείλουμε να του δώσουμε «ψήφο ανοχής», ακολουθώντας το μοντέλο Σάντσεθ στην Ισπανία. Και αυτό γιατί το κόμμα μας είναι ένα πατριωτικό κόμμα, όπως το έχει αποδείξει διαχρονικά, και θα στηρίξουμε εκείνες τις μεταρρύθμισες που είναι αναγκαίες ώστε η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει εξωτερικούς κινδύνους, ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει τις υπερβάσεις του. Χρειάζεται εσωτερική κοινωνική και πολιτική συνοχή. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Σκοπιανό.

Βλαπτικός ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία
Ψήφισα και υποστηρίζω τον εμβληματικό για τη Παιδεία νόμο Διαμαντοπούλου. Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή δεν συντρέχει λόγος ύπαρξης πανεπιστημιακού ασύλου. Ελπίζω ότι όταν θα συζητήσουμε το θέμα αυτό στα όργανα του κόμματος θα διατηρήσουμε τη θέση του ΠΑΣΟΚ όπως αποτυπώθηκε στο νόμο Διαμαντοπούλου. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να μην επαναλάβει τα λάθη του 2012, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ακύρωσε τον συγκεκριμένο νόμο. Αυτή την στιγμή, μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε την πλήρη «μπαχαλοποίηση» και απαξίωση της Παιδείας. Στη Λακωνία έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο ζήτημα με το Τμήμα Νοσηλευτικής, γιατί αυτό το καταπληκτικό τμήμα το μετέφεραν στην Τρίπολη προκειμένου να εξυπηρετηθούν συντεχνειακές σκοπιμότητες.