ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ Πολιτεία 90,7 fm. Παρασκευή, 5/7/2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ  Πολιτεία 90,7 fm


Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019Συνεπής και συνετή αντιπολίτευση με γνώμονα το πρόγραμμα «Ελλάδα»
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο αντίθετος πόλος των συντηρητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήργησε την προστασία της νέας κατοικίας, μείωσε κατά 40% τις συντάξεις, διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Παιδεία, δεν σεβάστηκε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μας προβληματίσει. Οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν τον χώρο μας, που είναι της μεταρρύθμισης και της προόδου. Με γνώμονα το πρόγραμμα «Ελλάδα» θα κάνουμε συνεπή και συνετή αντιπολίτευση. Δεν θα κατεβάσουμε τον κόσμο στον δρόμο, άλλα θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών, των ευπαθών ομάδων, των εργαζομένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των νέων. Θα διεκδικήσουμε καλύτερη Υγεία και Παιδεία για καλύτερο κοινωνικό κράτος. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες. Δεσμευόμαστε για: την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, νέο ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους, την κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και το κατώτερο εισόδημα τα 700 ευρώ για το ζευγάρι, 200 ευρώ τον μήνα για τα νέα ζευγάρια επί 3 χρόνια για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και κάλυψη από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας από κοινοτικούς πόρους με δυνατότητα μετατροπής του σε επίδομα εργασίας, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, τη μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, τη μείωση του φόρου για τους αγρότες στο 13%, ακατάσχετο και αφορολόγητο για τις επιδοτήσεις. Επίσης, πρέπει να δώσουμε κίνητρα σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στη γη αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους, που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τέλος, οφείλουμε να καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου, θέμα για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν παίρνει θέση. Το πνεύμα του κοινωνικού κράτους του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης πρέπει να είναι ξανά παρόν. Η χώρα πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, με ανθρώπινο πρόσωπο. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πράξη μόνο με ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. 


Η λογική επιστρέφει
Οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής δεν πρέπει να εκληφθούν ως αδιάφορες για την κοινωνία. Είναι λάθος να απέχουν οι πολίτες γιατί με την ψήφο τους θα πιστοποιήσουν ότι η δημοκρατία είναι παρούσα. Το να απουσιάζει κανείς είναι ιστορικά αποδεδειγμένα λάθος. Όσο στεναχωρημένοι κι αν είναι οι πολίτες, δεν πρέπει να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την νέα εποχή. Δεν πρέπει να φυγομαχούμε αλλά να είμαστε παρόντες. Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν μια βαθύτερη κοινωνική μεταστροφή. Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, η κοινωνία φαίνεται ότι δείχνει σοβαρά σημάδια ωρίμανσης. Η αντισυστημική ρητορική στην οποία επένδυσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ φαίνεται να κοπάζει. Οι λέξεις όπως «δημοκρατία», «ηθική», «αριστερά», «κοινωνικό κράτος», «αλήθεια» πρέπει να βρουν ξανά την πραγματική τους αξία. Ο θυμός υποχωρεί και δίνει χώρο στη λογική και το ρεαλισμό. Το ήθος, η αριστεία, η αξιοκρατία, η αυτοπειθαρχία, η τάξη, η ευπρέπεια πρέπει να επανέλθουν στο προσκήνιο. Την Κυριακή, που είναι η μέρα της λαϊκής κυριαρχίας, οι πολίτες οφείλουν να πάνε να ψηφίσουν με συγκεκριμένο σκοπό και όχι με αυταπάτες, γιατί αποφασίζουν για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.