ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm. Τρίτη, 2/7/2019


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Το αίσθημα της προσφοράς - το πιο δυνατό κίνητρο για την υποψηφιότητα στις εκλογές
Το δίλημμα για το αν θα έπρεπε να κατέβω ξανά στις εκλογές ή όχι ήταν μεγάλο. Ωστόσο, το αίσθημα της προσφοράς τόσο στο χώρο όσο και στην κοινωνία των Λακώνων υπερίσχυσε. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να διατηρηθούν και να έχουν εκπροσώπηση στη Λακωνία. Διαφορετικά θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. Η παρουσία του μεταρρυθμιστικού κέντρου είναι κρίσιμη για τον τόπο μας. Το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτοκαθαρθεί, έχει καινούργια στελέχη, νέες ιδέες και ένα αξιόλογο πρόγραμμα. Το στίγμα μας είναι ξεκάθαρο και εύχομαι οι Λάκωνες να το επικροτήσουν. Η προσωπική σχέση που έχω μαζί τους είναι μοναδική. Η προχθεσινή μου εμπειρία στο Γύθειο στην κοινή ομιλία με την Εύα Καϊλή το επιβεβαιώνει. Πιστεύω στη σοσιαλδημοκρατία, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη δημοκρατία, στους θεσμούς. Η σχέση μου όμως με την Λακωνία είναι κυρίως προσωπική και είναι προσαρμοσμένη στην ιδεολογία και τη ζωή του νομού. Έχω ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό και έχω προσαρμοστεί στις ανάγκες και στις επιθυμίες της κοινωνίας της Λακωνίας. Ζητάω από τους Λάκωνες να μου δείξουν την αγάπη τους για άλλη μια φορά, όπως τη δείχνω σ' εκείνους.

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω μεγάλης απόκλισης λόγων και έργων
Η ταλαιπωρημένη από την κρίση κοινωνία είχε πειστεί τόσο πολύ από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, που έπρεπε κάποια στιγμή να κυβερνηθεί από αυτό το μόρφωμα της Αριστεράς. Έγιναν πολλά λάθη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και τη Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν στην ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μια κακή εμπειρία για τον τόπο. Ο Τσίπρας δεν διατήρησε την ταυτότητα του κόμματός του. Αντιθέτως, επέλεξε να αγκαλιάσει πρόσωπα από διάφορους χώρους προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Αντί να πάει σε εκλογές, προτίμησε να δημιουργήσει σχέσεις με διάφορους “σαλταδόρους” της πολιτικής, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ιδιοτέλεια. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απογοητευτεί τόσο από τις πολιτικές του, όσο και από τους πολιτικούς του. Δεν τους τιμά ότι κάθε μέρα “κρέμονται στα μανταλάκια” διάφορες παρατυπίες και παρανομίες των στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταστάσεις που έχουμε βιώσει επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν συνάδουν με τις δημοκρατίες δυτικού τύπου. Υπήρχε μια τεράστια απόκλιση μεταξύ ρητορικής και πράξεων. Γι' αυτό στις επικείμενες εκλογές πρέπει να “πέσει χαμηλά”, να μην μπορεί να επηρεάσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η κοινωνία θέλει και χρειάζεται καθαρούς ιδεολογικούς χώρους. Η χώρα χρειάζεται μια κοινωνία με δημοκρατικούς θεσμούς, μια κοινωνία αλληλέγγυα αλλά και μια οικονομία που να παράγει πλούτο. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί βάσει ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου με ανθρώπινο πρόσωπο. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής αυτό θα το διασφαλίσουμε.

Ανοιχτά ερωτήματα για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
Το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης μου θυμίζει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που κοστολογήθηκε 13.5 δις ευρώ. Λέει ότι θα κάνει διάφορα πράγματα σε όλους τους καίριους τομείς της οικονομίας της Ελλάδας, υπόσχεται μια μαγική χώρα αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο κοστίζουν όλες αυτές οι αλλαγές. Που θα βρει τα χρήματα να κάνει τις καινοτόμες δράσεις που παρουσιάζει; Στο χώρο της Παιδείας, μας λέει ότι θα καταργήσει το άσυλο. Σεβαστό. Δεν μας λέει όμως τι ακριβώς θα γίνει μετά τις τραγικές αλλαγές που έκανε ο κ. Γαβρόγλου.

Καίριας σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου οι υγεινομικές δομές της Λακωνίας
Στη σύντομη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας κατάφερα να βοηθήσω τον νομό με θέσεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Η δημιουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι ένα μεγάλο αγκάθι, όμως μέσω μιας υπαρκτής δωρεάς θα καταφέρουμε να την φτιάξουμε και να εξοπλίσουμε το Νοσοκομείο Μολάων με αξονικό τομογράφο. Εξάλλου, με τη βοήθεια του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” θα φτιαχτεί και το καινούργιο νοσοκομείο στη Σπάρτη, που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους Λάκωνες πολίτες και στους επισκέπτες του νομού. Έτσι θα έχουμε και περισσότερη ανάπτυξη στον τόπο μας.

Δέσμευση για την επαναφορά της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη
Αν είμαι βουλευτής στις 8 Ιουλίου, η πρώτη κίνηση που θα κάνω μόλις συζητηθεί κάποιο νομοσχέδιο στη Βουλή, θα είναι να καταθέσω σχετική τροπολογία για την επαναφορά του Νοσηλευτικού Τμήματος στη Σπάρτη. Χρειάζεται μόνο μια απλή απόφαση του νέου υπουργού. Δεν υπήρξε καμία σοβαρή δικαιολογία για τη μεταφορά του στην Τρίπολη, παρά μόνο η εξυπηρέτηση συντεχνιακών σκοπιμοτήτων. Στην επιστολή που είχα στείλει στον κ. Γαβρόγλου είχα επισημάνει ότι ο νομός θα έπρεπε να ενισχυθεί και με άλλα τμήματα. Δυστυχώς, ο κ. Αραχωβίτης δεν ήθελε να χαλάσει τα χατίρια της κεντρικής εξουσίας και δεν πήρε θέση. Οι κινήσεις που ακολούθησαν ήταν βεβιασμένες και καταγγέλλω ευθέως τους καθηγητές του Τμήματος, οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ζήλο για να μεταφερθεί άμεσα το τμήμα στην Τρίπολη. Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Δαβάκης θα είναι μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια επαναφοράς του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Αναγκαία η δημιουργία μιας ακαδημίας για τα αγροτικά προϊόντα
Στον νομό χρειάζεται να δημιουργηθεί μια ακαδημία η οποία να ασχοληθεί με τα αγροτικά προϊόντα. Παραδείγματος χάρη με το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του. Δεν μπορεί το λάδι της Ελλάδας να είναι το καλύτερο στον κόσμο και να μην είμαστε κυρίαρχοι του προϊόντος στη διεθνή αγορά. Η παραγωγή του ελαιολάδου και των παραγώγων θα πρέπει να στηριχθεί εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων. Οι Λάκωνες έχουν μεγάλη απώλειες σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αδιάθετου προϊόντος. Χρειάζεται ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, στο πλαίσιο βέβαια της ελεύθερης αγοράς.

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στη Λακωνία
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι “πασοκοποιημένο” στη Λακωνία και αυτό είναι ένα θέμα. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησε τη χώρα με “γυρολόγους”. Αυτή η στρατηγική είναι λάθος και φέρνει μόνο πρόσκαιρα οφέλη, γιατί δεν μπορείς να βασιστείς σε τέτοιου είδους ανθρώπους. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Είναι απαραίτητο όταν εκλεγεί κάποιος βουλευτής με ένα συγκεκριμένο κόμμα να μοιράζεται την ίδια ιδεολογία και τα ίδια πιστεύω με αυτό. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που το ΠΑΣΟΚ ήταν στα “κάτω” του, εμείς τώρα, ως Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε να έχουμε μια πολύ καλή ομάδα αξιόλογων και καθαρών υποψηφίων βουλευτών, που έχουν μέλλον. Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από: τη Βάσω Μανάκου, οικονομολόγο με εμπειρία από τη διοίκηση του Δήμου Ευρώτα, τον Γιώργο Μουζόπουλο, γιατρό στο Νοσοκομείο Σπάρτης, τον Νίκο Σπανάκο, ναύαρχο εν αποστρατεία από τη περιοχή της Μάνης και τη Γεωργία Κακκάβα, επικοινωνιολόγο που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας. Αξίζει να στηρίξει κανείς το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία, για την ιστορία που εκπροσωπεί αυτή η παράταξη. Έχουμε δώσει πολλά στον τόπο. Ας σκεφτούν όλοι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση για τους ίδιους, τις υποδομές, την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, την ποιότητα ζωής, τη χώρα.