ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Fly 89,7 fm. Παρασκευή, 5/1/2018


Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Fly 89,7 fm στο δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια
Νομίζω ότι πρόκειται για μια πλασματική πραγματικότητα. Ο κύριος Τσίπρας έχει υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο από το 2019 έως το 2022. Βέβαια, χωρίς να πάρει λεφτά. Λέει τόσα ψέματα που τα έχει πιστέψει και ο ίδιος. Έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Όχι μόνο ο κύριος Τσίπρας αλλά και οι σύμβουλοι του και οι βουλευτές. Και κάθε φορά που βγαίνουν στα κανάλια, ψέματα λένε. Είναι φοβερό και όμως υπάρχει κόσμος της ελληνικής κοινωνίας που τους πιστεύει. Πάντως, αυτό το σποτάκι που είχε βγάλει προχτές -«το δίκιο έγινε πράξη»- εγώ το παραφράζω: «ήταν υστέρηση και μετατράπηκε σε τέλμα».

Για την πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών το 2018
Πιστεύω ότι το 2018 ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να κρύψει το ψέμα του 2019. Θέλει να «πουλήσει» ότι βγήκαμε από το μνημόνιο το 2018 και ότι δεν υπάρχει άλλο μνημόνιο, ενώ το 2019 θα υπάρχει το δικό του μνημόνιο.

Για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας
Κάθε μέρα ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Γιατί μιλάμε για το Μακεδονικό αυτές τις μέρες; Διότι πρέπει να αλλάξουμε την ατζέντα. Και αυτό ενώ η πραγματική οικονομία της Ελλάδας γνωρίζει μια πρωτοφανή κρίση, η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους γιατρούς, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους. Το 75% των εισοδημάτων όλων αυτών των κατηγοριών πηγαίνει σε φόρους και η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική των επιδομάτων. Αυτό έκανε η κυβέρνηση με τα 4,5 δις που μάζεψε από την υπερφορολόγηση όλων των κοινωνικών στρωμάτων και διέλυσε τη μεσαία τάξη. Παινεύονται ότι μείωσαν την ανεργία στο 21%, ενώ έχουμε 500.000 επιστήμονες μετανάστες εκ των οποίων 18.000 είναι γιατροί. Επίσης, 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει πέσει και όλα αυτά επιβεβαιώνουν μια κοινωνική και οικονομική αποτελμάτωση. Κι όμως, οι κυβερνόντες βγαίνουν και λένε ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι έχουν πετύχει δημοσιονομικούς στόχους, ότι έχουν πάει την Ελλάδα μπροστά, ενώ πάλι ψέματα λένε. Δεν υπάρχει πολιτική στρατηγική η μόνη πολιτική που υπάρχει είναι αυτή του μνημονίου, για να εξυπηρετούνται οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Για την αναγκαιότητα να βγει η χώρα από το τέλμα
Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το τέλμα. Η Ελλάδα πρέπει να πάει στην ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία χρόνια στην εξουσία. Έχει γίνει καμία σοβαρή επένδυση; Αντί να δημιουργούμε θέσεις εργασίας κάνοντας επενδύσεις, μοιράζουμε επιδόματα από τα ήδη υπάρχοντα του ελληνικού λαού. Αντί να προσελκύσουμε επενδύσεις, κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να τις αποτρέψουμε. Δείτε την έκθεση του δημοσιονομικού συμβουλίου. Το δημοσιονομικό συμβούλιο, που είναι φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση, λέει ότι συρρικνώθηκαν οι επενδύσεις τον τελευταίο χρόνο κατά 10%. Έχουμε 100 δις ληξιπρόθεσμα, έχουμε τις τράπεζες που δεν έχουν λεφτά. Ειλικρινά διέλυσαν όλο το οικονομικό σύστημα.


Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και την ανάγκη ομοφωνίας του πολιτικού συστήματος στα εθνικά ζητήματα
Πιστεύω ότι έχουμε αργήσει πολύ και γι’ αυτό ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως, όταν τα προβλήματα τα κρύβεις κάτω από το χαλί, κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια. Τώρα εμάς μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Μια ενδεχόμενη κακή εξέλιξη, για μια ακόμη φορά, θα συνεπάγεται ένα μήνυμα αδυναμίας της Ελλάδας όσον αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της προς τις γειτονικές χώρες. Αυτή θα είναι μια αρνητική εξέλιξή. Όμως, όπως και σε άλλα θέματα, ο χρόνος που περνάει, όλα τα αμβλύνει. Άρα, μπορεί να οδηγηθούμε σε μια καλή εξέλιξη. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί τέτοιες καταστάσεις μόνη της, γιατί έχει μια άποψη γι’ αυτά. Οι περισσότεροι από το ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αυτόν που κάνει συνέχεια «κωλοτούμπες» και λέγεται Καμμένος, είχαν συμφωνήσει στο όνομα «Μακεδονία» από παλιά. Δεν τους ενδιέφερε καθόλου.
Το κόμμα μου επιδιώκει τη συναίνεση και δεν θα εμπλακούμε σε συζητήσεις περί καλού και κακού πατριώτη. Εμείς θέλουμε να λυθεί το Σκοπιανό στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας και του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε εθνική γραμμή. Θέλουμε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν είμαστε δήθεν «Μακεδονομάχοι» που θέλουν να κερδίσουν κομματικά οφέλη όπως ο κύριος Καμμένος και ο κύριος Λεβέντης.

Για την έξαρση της παραβατικότητας στη Λακωνία
Νωρίς το πρωί έμαθα για την επίθεση ανηλίκων Ρομά σε βάρος μιας ηλικιωμένης. Το θέμα της παραβατικότητας της συγκεκριμένης ομάδας το είχα φέρει στη Βουλή. Είχα κάνει μια ερώτηση πριν από δυο μήνες και το τοπικό στοιχείο με κατηγόρησε γι’ αυτό. Βέβαια, δεν υπάρχει παραβατικότητα αυτής της ομάδας μόνο. Είναι και το προχθεσινό ατυχές συμβάν, που σκοτώθηκε ο συμπατριώτης μας. Άδικος χαμός, άδικος θάνατος, αν είναι δυνατόν, να υπάρχουν συμπλοκές το βράδυ στα μπαρ και να υπάρχουν και θάνατοι. Αυτά δεν τιμούν καθόλου την Ελλάδα, δεν τιμούν τον τόπο, δεν τιμούν τη Λακωνία. Οι Λάκωνες είναι φιλήσυχος λαός. Δεν έχουμε μεγάλες αντιθέσεις ούτε έχουμε δει μεγάλα εγκλήματα και αυτό μας χαλάει τώρα και την ψυχολογία και την όλη εικόνα μας προς τα έξω. Πρέπει να κάνουμε κάτι. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Στη Λακωνία, αυτή την στιγμή, και οι αξιωματικοί και οι άντρες της Αστυνομίας είναι και καλοί και ικανοί. Και νομίζω ότι και η πολιτική βούληση, απ’ ότι μπορώ να την εκφράσω, υπάρχει από όλους εμάς τους τοπικούς βουλευτές. Έχουμε μια κοινή θέση για όλα αυτά τα θέματα.