ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Απονομή μεταλλίου στον Λεωνίδα Γρηγοράκο, βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, από τον Πρέσβη του Καζακστάν Αλεξέι Βολκόφ. Δευτέρα 11.12.2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα,11  Δεκεμβρίου 2017


Mετάλλιο του κράτους του Καζακστάν απένειμε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στον βουλευτή Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο Πρέσβης του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Αλεξέι Βολκόφ. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την 26η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν.  Ο κ. Γρηγοράκος είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Καζακστάν και επί της προεδρίας του τέθηκαν τα θεμέλια για μια πολύ καλή επαφή μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών. Οι καλλιέργεια καλών και εποικοδομητικών κοινοβουλευτικών σχέσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθουν κοντά οι κυβερνήσεις και οι λαοί. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο διεξάχθηκε στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, μία μεγάλη επιχειρηματική έκθεση (EXPO 2017) για την ενέργεια και την τεχνολογία, στην οποία η Ελλάδα είχε το δικό της περίπτερο. Την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, επισφραγίζει και η πρόσφατη κύρωση της Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας  (EPCA) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καζακστάν από την ελληνική Βουλή.