ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Σημεία συνεντεύξεων Λ. Γρηγοράκου στο ρ/σ Κανάλι 1 Πειραιά, την ΕΡΤ1 και το Flash 96,0. Πέμπτη, 07.01.2016

Αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα σταθερό μοντέλο ανάπτυξης.  Δεν υπάρχει καμία στρατηγική από την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την ύφεση. Η κυβέρνηση είναι με «την πλάτη στον τοίχο» και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί προς όφελος της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ στήριξε την συμφωνία το καλοκαίρι για να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να αναζητά την ευρύτερη συναίνεση όταν συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς και ομοφοβικούς συνομιλητές της Λεπέν, δηλαδή τους ΑΝΕΛ. Η συγκυβέρνηση έγινε καθαρά για λόγους προσωπικής και πολιτικής ιδιοτέλειας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα μεγαλύτερο συνασπισμό κομμάτων.

Σχετικά με την διεύρυνση της κυβέρνησης
Ο κ. Λεβέντης συμμετείχε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ενώ ήταν αδιαφανής η πώληση των τηλεοπτικών συχνοτήτων που είχε. Δεν έχει πληρώσει κανένα φόρο, συνεπώς δεν μπορώ να τον δεχτώ ως ρυθμιστή του πολιτικού συστήματος της χώρας. Προσωπικά διαφωνώ με την ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης, διότι όπως έχει αποδειχτεί δεν υπάρχει  σαφές πολιτικό πρόσημο. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν στις 10 βασικές μεταρρυθμίσεις όπως το ασφαλιστικό. Για να γίνει αυτό πρέπει ο κ. Τσίπρας να πάψει τους τακτικισμούς του. Πάντως, αν δεν υπάρχει το «μπετόν αρμέ» των 153 βουλευτών, δεν πρόκειται να ψηφίσω ξανά νομοσχέδιο.

Για το ασφαλιστικό
Εφόσον η κυβέρνηση και ο κ. Κατρούγκαλος υπερηφανεύονται ότι κατάφεραν να λύσουν το ασφαλιστικό χωρίς μειώσεις στις συντάξεις, αλλά με αυξήσεις στους συνταξιούχους και περικοπή κατά 1,8 δις  της δαπάνης, τότε τους αφήνουμε μόνους τους να λάβουν τα εύσημα από την κοινωνία, η οποία βέβαια έχει αντίθετη άποψη. Η πρόταση της κυβέρνησης έπρεπε να συζητηθεί με τους φορείς, την κοινωνία και πολιτικά κόμματα. Δεν υπήρξε κανένας διάλογος. Αντίθετα, μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν είμαστε πρόβατα, έχουμε αξιοπρέπεια, εμπειρία και προτάσεις. Πάντως δεν μπορούμε να λύσουμε το ασφαλιστικό όταν τα παιδιά μας δουλεύουν για 500 ευρώ, τι ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν με τα 500 ευρώ; Η έλλειψη πολίτικης βούλησης από την κυβέρνηση για μια πραγματική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στην ουσία αποκαλύπτει την αδυναμία του κ. Τσίπρα να απεγκλωβιστεί από τις λαϊκίστικες δυνάμεις που έχει μέσα στην  κυβέρνησή του. Το ΠΑΣΟΚ από τον Ιανουάριο είχε δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσει ούτε ένα ευρώ μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και ούτε ένα ευρώ αύξηση σε φόρους και εισφορές των αγροτών.