ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πρώτο σχόλιο για την εκλογή του κυρίου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ..
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Θετικό. Ένας νέος πολιτικός που αναλαμβάνει σε μια δύσκολη κατάσταση, μια μεγάλη παράταξη, να προσπαθήσει να βγάλει ένα καινούριο πρόγραμμα, το οποίο βέβαια θα είναι στα πλαίσια της ιδεολογίας της Ν.Δ. Ό, τι γίνεται στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τις εκλογές, με δημοκρατικό πάντα τρόπο, τότε είναι θετικό. Όταν βλέπει κανείς να ανανεώνονται και τα άτομα και η πολιτική αλλά και οι ιδέες, τότε είναι θετικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:­ Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει ερείσματα και στην κεντροαριστερά. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ο Μητσοτάκης δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικός. Είναι ένας κεντρώος πολιτικός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταλαβαίνω με αυτό που λέτε, ότι δεν σας χωρίζει άβυσσος, όπως είπε η κυρία Γεννηματά…
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Με εμένα προσωπικά, όχι. Πιστεύω, ότι είναι ένας κεντρώος πολιτικός, ο οποίος όμως πρέπει να κοιτάξει τη δεξιά του. Οφείλει να δώσει ένα στίγμα. Να δώσει ένα στίγμα στο κόμμα του, το οποίο θα είναι σαφές.
 Γιατί υπάρχουν κάποιοι, που αναδύονται τώρα, ενώ ξέρουμε από πού προέρχονται και πώς λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλει στο κόμμα του πλειοψηφούσα τάση να είναι το κέντρο. Αυτή ήταν και η εντολή, νομίζω, που έδωσε ο λαός της Ν.Δ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπορούσε ένα μέρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που δεδομένων και των συνθηκών πήγε πολύ καλά στις εκλογές ως σχήμα, να συνομιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη πιο εύκολα από ότι με τον κύριο Τσίπρα;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Οφείλει να το κάνει. Οφείλει, βέβαια, να το κάνει και με τον Μητσοτάκη και με τον Τσίπρα και με το ΠΟΤΑΜΙ και με τον Λεβέντη. Το δημοκρατικό τόξο πρέπει να μιλάει. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Να ανταλλάσουμε απόψεις, αν θέλουμε το καλό του τόπου και όχι του κόμματος μας και να μην υπάρχει ιδιοτέλεια πίσω από τις πράξεις μας. Σε αυτή την συγκεκριμένη συγκυρία, όσο ποτέ άλλοτε, οφείλουμε να πούμε ότι πάμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω το κακό μας παρελθόν. Οφείλουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνομιλούν. Ο Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες που δεν συζητάει. Ελάτε να υπογράψετε και να συμφωνήσετε, σε ό,τι θέλω εγώ. Αυτό δεν είναι συζήτηση. Πρέπει να το κάνει ο Τσίπρας αν θέλει να βοηθήσει τη χώρα. Αν θέλει να κάνει καλό στο κόμμα του και στο κόμμα του Καμμένου, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Όλα αυτά κάποια μέρα ο λαός, όμως, θα τα αξιολογήσει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν έρθει αυτή η ώρα της αξιολόγησης από τον λαό, μήπως πρέπει το δημοκρατικό τόξο να κατεβεί όλο μαζί; Η ιδέα του ευρωπαϊκού μετώπου, μήπως θα έπρεπε να κυοφορήσει, υπό ένα άλλο συνεργατικό σχήμα;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Νομίζω υπάρχουν σοβαρές ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων που φτάνουν από τη Ν.Δ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ πιστεύω, ότι αυτή την στιγμή μπορεί να υπάρξει μια κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία να έχει ελάχιστες διαφορές διακυβέρνησης. Πιστεύω, πως αυτή την στιγμή η Ν.Δ. δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ θα ήθελα να υπάρχει ένα κόμμα, που να έχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα. Να αποτελείται από δυνάμεις που να μην έχουν τόσο μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Όπως καταλάβαμε τα προηγούμενα χρόνια από τις οικουμενικές κυβερνήσεις υπήρχαν τεράστιες διαφορές και δεν προχώρησε τίποτα. Δε νομίζω, ότι ήταν πετυχημένο το μοντέλο της οικουμενικής κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση διαφορετική, που να έχει ελάχιστες ιδεολογικές διαφορές, νομίζω είναι καλύτερη από τα προηγούμενα μοντέλα. Το μοντέλο Τσίπρα με τον Καμμένο είναι κάτι διαφορετικό. Απλά τους έδωσε Υπουργεία και δεν μιλάνε…Εκεί υπάρχει πια ιδιοτέλεια. Εγώ πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει με την κεντροαριστερά. Για να κάνει κάτι καλό στα πλαίσια μιας τριετίας-τετραετίας, αφού η κυβέρνηση είναι νεοεκλεγείσα, με έναν μπούσουλα δέκα θεμάτων, τα οποία μόλις θα επιλύσουμε θα πάμε σε εκλογές. Θέλουμε το καλό του τόπου. Νομίζω θα χάσει την ευκαιρία ο Τσίπρας. Γιατί αυτή την στιγμή η Ν.Δ. δείχνει, ότι είναι ένα ισχυρό κόμμα και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά που είπε τα εφαρμόσει, νομίζω σε λίγο καιρό η Ν.Δ. θα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε, ότι κάποια στελέχη της δημοκρατικής συμπαράταξης θα μπορούσαν να προστρέξουν, να στοιχηθούν με τη Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δεν το αποκλείω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και εν ενεργεία βουλευτές;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δεν μπορώ να είμαι στην ψυχοσύνθεση και το μυαλό του καθενός. Δεν αποκλείω τίποτα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς κύριε Γρηγοράκο είστε ένας εξ αυτών;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Κοιτάξτε. Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω. Αυτή την στιγμή αν το ΠΑΣΟΚ δεν βρει το στίγμα του και δεν ανασυνταχθεί εκ του μηδενός και αν η δημοκρατική συμπαράταξη δεν κάνει κάτι διαφορετικό και καινούριο, αν δηλαδή δεν αλλάξει, δεν αυτοπροσδιοριστεί για το τι κάνει, που είναι, σε ποιο χώρο ανήκει, ποιους εκπροσωπεί, πραγματικά δεν έχω αποφασίσει. Μπορεί να μην κατέβω καθόλου στις εκλογές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν αποκλείετε, όμως, αν σας καλύπτει ο κύριος Μητσοτάκης να πάτε προς τη Ν.Δ.
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Με τον κύριο Μητσοτάκη έχω άριστες σχέσεις. Με το χώρο του εκπροσωπεί καθ’ ολοκληρία ο κύριος Μητσοτάκης έχω εξαιρετικές σχέσεις, με ένα άλλο κομμάτι της Ν.Δ., όμως είμαι ακριβώς απέναντι, για να συμπράξω σε αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε.