ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai. Δευτέρα, 04.01.2016




Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai. Δευτέρα, 04.01.2016



Σχετικά με την πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε μέσω του προϋπολογισμού του 2016 για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις. Αυτά τα χρήματα οφείλει η κυβέρνηση να τα βρει. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής. Τα 1,8 δις πρέπει να εξοικονομηθούν από τη μείωση του κράτους. Από το σπάταλο κράτος που ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει με πελατειακές προσλήψεις και τον κρατισμό. Το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί από τον Ιανουάριο του 2015 ότι δεν θα ψηφίσει καμία μείωση σε συντάξεις ούτε κατά ένα ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει μειώσει τις κύριες συντάξεις κατά 2% και τις επικουρικές κατά 6%. Οι προτάσεις Κατρούγκαλου δεν λύνουν το ασφαλιστικό. Ο Υπουργός πάει με ένα άδειο «σακί» στους πολιτικούς αρχηγούς. Το ασφαλιστικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα. Ο κ. Κατρούγκαλος κάνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συμβάλλει ώστε να λυθεί μια για πάντα το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε την ευκαιρία να γίνει συζήτηση με την συμμετοχή της κοινωνίας, των φορέων και των κομμάτων.
 
Αναφορικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα
Η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά. Τη μια μέρα υπακούει στο μνημονιακό της χαρακτήρα και την άλλη θυμάται το αντιμνημονιακό της παρελθόν. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η αμφιταλάντευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μέλλον της Ελλάδας. Δυστυχώς το μέλλον δεν είναι καλό. Η χώρα δεν πάει καλά, ούτε πρόκειται να πάει καλύτερα αν μπει στην κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει το πολιτικό της πρόσημο. Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να αλλάξει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα και να πορευτεί με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που ήταν κοντά του. Η δημιουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και ένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι απαραίτητα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμφωνήσουν στις 10 βασικές μεταρρυθμίσεις για τα επόμενα τρία χρόνια. Προσωπικά επιθυμώ μια διαφορετική, πιο συναινετική κυβέρνηση. Το 2016, παρά το ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να υπερβεί τις δυσκολίες και να κατευθύνει την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης. Διαφωνώ με την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, διότι όπως έχει αποδειχτεί οι οικουμενικές κυβερνήσεις δεν έχουν συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο. Το 2016 η κυβέρνηση δεν θα κριθεί από τις μάχες που έχασε το 2015, αλλά από την δυνατότητα της να αφομοιώσει και να αποδεχτεί το νέο πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δώσει λύσεις με τους ΑΝΕΛ. Πρέπει να έρθει πιο κοντά στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και να παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση στην κοινωνία για τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι αριστερή κυβέρνηση όταν συγκυβερνά με τον ακροδεξιό εταίρο, ούτε πιστεύω ότι χρειάζεται στην κυβέρνηση να συμμετέχει η Ν.Δ.