ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018


Στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς του για τη δρομολόγηση υπογραφής της συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και χωρίς ενημέρωση των κομμάτων από τους κυβερνώντες. Κατήγγειλε μάλιστα την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι έδωσε το πράσινο φως στη γειτονική χώρα, μολονότι γνωρίζει ότι τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στους δύο Πρωθυπουργούς μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταλυθούν.
Με αυστηρό λόγο ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι η συμφωνία βρίθει αντιφάσεων, ερωτημάτων και ανακριβειών σε όλες τις κρίσιμες παραμέτρους διευθέτησης των διαφορών με τα Σκόπια. 
Ακόμα, υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση απέφυγε να ρίξει άπλετο φως στις θεατές και αθέατες πλευρές του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, επιδιώκοντας να έχει την εύνοια του φυσικού και ηθικού αυτουργού της κρίσης, του νεότερου Καραμανλή, τον οποίον κάλεσε να δώσει απαντήσεις από το βήμα της Βουλής τόσο για την δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του όσο και για το θέμα της συμφωνίας με τη ΠΓΔΜ. Η κρισιμότητα των γεγονότων το επιβάλλει και δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προτίθεται να τοποθετηθεί δημοσίως.
Τέλος, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι το Σκοπιανό αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται με μικροκομματικά και επικοινωνιακά τερτίπια ενώ η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου, στρέφεται ευθέως κατά της κυβερνητικής συνοχής. Επεσήμανε ότι αν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραμείνει στη θέση που έχει εκφράσει, τότε η Κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος για το καλό της χώρας και των πολιτών της. 
Από το πολιτικό γραφείο