ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διεθνή απαξίωση της Ελλάδας στο χώρο του σχολικού αθλητισμού. Τετάρτη, 4/6/2018


Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη

Κ.Ο. Το Ποτάμι







































ΕΡΩΤΗΣΗ














































4 Ιουνίου 2018

Α.Π. 6528/4-6-2018




























Προς




















Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου

Θέμα: «Διεθνής απαξίωση της Ελλάδας στο χώρο του σχολικού αθλητισμού»

Πρόσφατες επιλογές και χειρισμοί του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κατέληξαν σε διεθνή απαξίωση της Ελλάδας στο χώρο του Σχολικού Αθλητισμού.
Στις 20 Μαΐου 2018 έγινε η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport FederationISF), στη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν και οι εκλογές για τα μέλη της Διοίκησης στην τετραετία 2018-2022.
Κατά τη θητεία 2014-2018, η Ελλάδα κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ISF, με εκπρόσωπό της εκλεγμένο από τις χώρες-μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ανατρέχοντας δε στη διαχρονική παρουσία της χώρας μας στα όργανα της ISF, η Ελλάδα κατείχε από το 1998 συνεχώς και αδιαλείπτως θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, καθώς τύγχανε επί εικοσαετία της αναγνώρισης των χωρών-μελών με τη σταθερή εκλογή των Ελλήνων εκπροσώπων.
Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. που αποτελεί μέλος της ISF, ως ο αρμόδιος οργανισμός για τον Σχολικό Αθλητισμό στην Ελλάδα, προτείνει σε κάθε εκλογική διαδικασία τα υποψήφια μέλη της για την Εκτελεστική και τις Τεχνικές Επιτροπές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού.
Στις πρόσφατες εκλογές, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρότεινε νέο υποψήφιο για την Εκτελεστική Επιτροπή. Ωστόσο, κανένα στέλεχος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. αλλά ούτε ο εν λόγω υποψήφιος παρέστησαν στη Γενική Συνέλευση της ISF, απαξιώνοντας μαζί με την υποψηφιότητά του και το κύρος της χώρας. Ως φυσικό επακόλουθο, ο υποψήφιος της Ελλάδας δεν εξελέγη.
Με την απαξιωτική συμπεριφορά του, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. απώλεσε τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου σε μία διεθνή ομοσπονδία με περισσότερες από εκατό (100) χώρες-μέλη και υποβάθμισε διεθνώς το κύρος της Ελλάδας, πετυχαίνοντας έτσι μια ακόμη «καθαρή» έξοδο.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
  1. Ποιος ο λόγος που το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρότεινε έναν υποψήφιο, που δεν είχε καμία προηγούμενη συμμετοχή στις διοργανώσεις της ISF ή κάποια επαφή με τα μέλη της;
  2. Γιατί κάποιο στέλεχος του ΥΠ.Π.Ε.Θ., αλλά ούτε και ο ίδιος ο υποψήφιος δεν παρέστησαν στη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία, χωρίς μάλιστα κάποια σχετική ενημέρωση προς την ISF, απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό το κύρος της χώρας διεθνώς;
  3. Γιατί το ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν στήριξε την επανεκλογή του Έλληνα Αναπληρωτή Προέδρου της ISF, μένοντας έτσι για πρώτη φορά εκτός των οργάνων διοίκησης της ομοσπονδίας μετά από είκοσι (20) συναπτά έτη;


Οι ερωτώντες Βουλευτές




Λεωνίδας Γρηγοράκος


Βασίλης Κεγκέρογλου


Χαρά Κεφαλίδου


Δημήτρης Κωνσταντόπουλος


Γιώργος Μαυρωτάς