ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό. Πέμπτη, 24/5/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό


Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018



Για την στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή
Όταν κάποιος έχει άδικο, τσαντίζεται. Αυτό συνέβη με τον Πρωθυπουργό. Αν γνωρίζεις λίγη ψυχολογία, αντιλαμβάνεσαι ότι η στάση του προσδίδει την εικόνα ενός πολιτικού σε αδιέξοδο. Δεν έχει κάνει λόγο καθόλου για εκλογές το 2019, όπως έκανε παλαιότερα. Αυτό συζητήθηκε στα “πηγαδάκια” της Βουλής. Τον Οκτώβριο θα καταθέσουν στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2019 και εκεί θα μιλάνε για μείωση μισθών και συντάξεων που θα αγγίξει το 20%. Πώς θα μπορέσει να πάει σε εκλογές το 2019; Μάλλον θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Και το αφήγημά του θα είναι ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια. Έχει πει τόσα ψέματα μέχρι στιγμής, που και ο ίδιος και το περιβάλλον του τα έχουν πιστέψει. Παρά τις πολλές κυβιστήσεις, όμως, δεν του έχει βγει τίποτα. Μετά το 1940 είναι ο μοναδικός Πρωθυπουργός που τα έχει υπογράψει όλα, τα έχει δώσει όλα και προσπαθεί, με μια αριστερίστικη αντίληψη και στρατηγική, να πει στον ελληνικό λαό ότι είναι αριστερός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο πιο μνημονιακός Πρωθυπουργός που έχει να επιδείξει η Ελλάδα.

Για την ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής για εκλογές
Το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για εκλογές. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που σε καθημερινή βάση συναναστρέφεται την ελληνική κοινωνία, μπορώ να πω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει ένα ποσοστό που δεν θα το πιστεύει κανείς. Ο ελληνικός λαός αποφεύγει να πει την αλήθεια του στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια. Από ποια μνημόνια; Από το δικό του μνημόνιο, που είναι αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο το ψηφίσαμε και εμείς αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Αν είχαμε κρατήσει άλλη στάση, η χώρα θα είχε πάει “στα βράχια”. Εμείς είμαστε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη και την υπευθυνότητά μας την έχουμε πληρώσει. Λέμε όμως την αλήθεια και γι' αυτό ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί ξανά. Νομίζω ότι ένα διψήφιο ποσοστό θα επισφραγίσει την επανάκαμψη μας.

Για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες
Όλα εξαρτώνται από τους ψηφοφόρους. Το Κίνημα Αλλαγής θα πράξει ανάλογα με την εντολή που θα πάρει από τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε βάσει ενός υποθετικού αποτελέσματος. Αν ο λαός μας τοποθετήσει στο 5%, θα πάμε στο “σπίτι” μας. Αν όμως μας δώσει ένα αξιόπιστο ποσοστό που θα μας επιτρέψει να επιβάλουμε και να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας, τότε η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική. Δεν αποκλείω τίποτα. Ο κ. Τσίπρας είναι τόσο εθισμένος στην εξουσία, που είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Ακόμα και να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία. Από την στιγμή που ο ίδιος, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα και χρησιμοποιεί κατά κόρον τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, μας επιτρέπει να υποθέσουμε τα πάντα.

Για την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης
Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό που συνέβη στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Είναι πρωτόγνωρα τα γεγονότα μετά από πέντε χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ “ήρξατο χειρών αδίκων”. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει των καρπών αυτών. Οι άνθρωποι είναι μιμητικά όντα και ειδικά όταν είναι ενός συγκεκριμένου επιπέδου νοημοσύνης, όπως είναι η περίπτωση εκείνων που βιαιοπράγησαν κατά του κ. Μπουτάρη.

Για την ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, σε καμία περίπτωση δεν μου περνάει από το μυαλό ότι είναι καθοδηγητής μίας τέτοιας ακτιβιστικής οργάνωσης. Παίζοντας όμως με τη φωτιά, έχει καεί. Διότι όταν τα μέλη του Ρουβίκωνα ήρθαν στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Βουλής τους “έδιωξε” με ταξί ενώ ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι πρόκειται για ανθρώπους που “κινούνται σαν μωρά”. Και αυτοί οι άνθρωποι καταστρέφουν δημόσια περιουσία. Νομίζω ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση με τα μέλη του Ρουβίκωνα μου θυμίζει την αμηχανία που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να διαχειριστεί την πρωτοεμφάνιση της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορούσαμε τότε να διαχειριστούμε την επιθετικότητά της. Όταν αποφασίσαμε αυτό το “αυγό του φιδιού” να το αντιμετωπίσουμε και να το περιορίσουμε, ήταν αργά. Είχε γίνει το κακό από τη δεξιά. Τώρα γίνεται το κακό από την αριστερά. Όπως καταλαβαίνετε, το κάλεσμα στρατολόγησης νέων στελεχών ίσως υποκρύπτει τη δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης.

Για τις σχέσεις εντός του Κινήματος Αλλαγής
Το Κίνημα Αλλαγής έχει μια αυτόνομη πορεία. Μπήκε σε μια καινούργια αρχή με 212.000 εντολείς. Όποιος θέλει, ας έρθει μαζί μας. Όποιος δε θέλει, έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν πρόκειται ούτε διαγραφές να κάνουμε, ούτε να στενοχωρήσουμε κανέναν. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, το οποίο θα συνεχίσει για να εφαρμόσει την εντολή των 212.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας μας.