ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στον τ/σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "ΤΏΡΑ", με την Άννα Μπουσδούκου.Τρίτη, 10/7/2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, 
στον τ/σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "ΤΏΡΑ", 
με την Άννα Μπουσδούκου

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Για τη συμφωνία για το Μακεδονικό και τη θέση του ΚΙΝΑΛ
Η συμφωνία είναι κακή για την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Τα πράγματα έγιναν βιαστικά, χωρίς προηγούμενη συζήτηση του θέματος στο ελληνικό κοινοβούλιο και χωρίς να υπάρξει συνομιλία με την κοινωνία. Τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κάνουν την ανάκαμψη, καθώς πήραν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να πάρουν στη Βόρεια Ελλάδα διψήφιο νούμερο στις εκλογές. Μας έχουν συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ σε αντιφατικά λόγια και ενέργειες, έχοντας τη διπλή όψη του Ιανού και μια λαϊκίστικη αντίληψη των πραγμάτων. Θα πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει από αύριο και μετά, εφόσον γίνει η πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και έχουμε τετελεσμένα γεγονότα. Όπως λένε καταξιωμένοι διεθνολόγοι – συνταγματολόγοι, μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ δημιουργεί τετελεσμένα. Το ΚΙΝΑΛ έχει καθαρή θέση, που διατυπώθηκε ήδη εδώ και είκοσι ημέρες, όταν συναντήθηκε η Πρόεδρος με τους άλλους έξι της Εκτελεστικής Γραμματείας μας, πριν καν προκύψουν όλα αυτά τα γεγονότα με την «Μακεδονία του Ίλιντεν» και έναν Πρωθυπουργό που φάνηκε εντελώς άσχετος και ανιστόρητος. Είμαστε υπέρ του erga omnes και μιλάμε και για γεωγραφικό προσδιορισμό. Δε μιλήσαμε ποτέ για μακεδονική γλώσσα, μακεδονική ιθαγένεια, μακεδονικό έθνος. Αυτό που κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν όλα μαζί, εμένα αλλά και το ΚΙΝΑΛ μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.  

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής πρότασης από το ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ για συνεργασία
Η μετεκλογική συνεργασία είναι όνειρο θερινής νυκτός. Καταρχήν, δεν υπάρχει περίπτωση, παρά μόνο αν έρθουν τα πάνω κάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα ή οι ΑΝΕΛ να υπάρχουν στη Βουλή. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι μεταξύ του Τσίπρα και του Καμμένου, ο ένας να καλύπτει το χώρο δήθεν της αριστεράς και ο άλλος το χώρο της δεξιάς. Στην πραγματικότητα είναι η πιο συντηρητική και πιο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Γι αυτό θα εξακολουθήσει να υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα διακυβέρνησης, αν έρθει μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είχε αρχικά επιδείξει μεταρρυθμιστικό οίστρο, ειδικά κατά την πορεία της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, η λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και μάλιστα σε βασικά νομοσχέδια που έχουν σχέση με την εξέλιξη, τη μεταρρύθμιση και την πορεία της κοινωνίας προς το καλύτερο, όπως η αντιμετώπιση του θέματος των σχέσεων των φύλων, την έφερε αρκετά πίσω. Πιστεύω ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι οι πιέσεις που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης από το ίδιο του το κόμμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι προχθές, που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για την οικονομία, στη δευτερολογία του ήταν παρόντες 15 βουλευτές. Αυτό λέει κάτι.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Τσίπρα με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Θα ήταν σωστό να γίνει η κίνηση αυτή. Δεν πρέπει να κλείνουμε ποτέ τις πόρτες. Νομίζω ότι το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών δεν το χειρίστηκε καλά η κυβέρνηση. Επίσης, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάποιος από την ελληνική κυβέρνηση στην ορκωμοσία του Ερντογάν χθες. Θα σας πω την εμπειρία μου από έναν μεγάλο και έξυπνο πολιτικό, τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Νέος βουλευτής τότε, ρώτησα εκείνον, ως υπουργό εξωτερικών, τι γίνεται στα μεγάλα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, όταν συζητιούνται μεγάλα θέματα που είναι ανάγκη να επιλυθούν και τα πράγματα φτάνουν σε αδιέξοδο. Μου απάντησε ότι «ποτέ η πολιτική δεν έχει αδιέξοδα. Ξαναγυρίζουμε και παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή». Δεν πρέπει, λοιπόν, να κλείνουμε τις πόρτες σε γείτονες, έστω κι αν αυτοί μας έχουν δείξει την κακία τους τα τελευταία χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι αύριο θα πάει η ελληνική αντιπροσωπεία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Θα έχουμε τον υπουργό εξωτερικών, τον υπουργό άμυνας και τον πρωθυπουργό, εκ των οποίων ο κ. Καμμένος, ο οποίος έχει δηλώσει τις διαφωνίες του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τι κυβερνητική αποστολή είναι αυτή, χωρίς τεχνογνωσία σε τέτοια θέματα και χωρίς συνοχή. Γι αυτά και για άλλα πολλά, όποτε και να γίνουν εκλογές, σας διαβεβαιώ ότι ο κ. Τσίπρας θα ψάχνει να βρει τα ποσοστά από τα οποία ξεκίνησε.