ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δευτέρα, 2/7/2018



Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α.Π. 7223/2-7-2018
02 Ιουλίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,
Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Ν. Τόσκα

Θέμα: «Παραλαβή ακατάλληλων οχημάτων προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας»
Στη Λακωνία, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την ευφλεκτότητα της βλάστησης, συντελούν στις συχνές εκδηλώσεις πυρκαγιών, ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσής τους αυξάνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια περιόδου πυροπροστασίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, πρέπει να έχει τα απαραίτητα μέσα για να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των πυρκαγιών. Σύμφωνα με μια σοβαρή καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας, στις 27 Ιουνίου οι πυροσβέστες από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ. του Νομού. Κατά την παράδοση - παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν ότι εκτός από την αμφίβολη μηχανική κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας (40 και άνω ετών), ενημερώθηκαν από το γραφείο κίνησης της ΠΥ Κορίνθου ότι τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα, από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90%.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Γνωρίζετε για την έκδοση διαταγών για ακατάλληλα προς κίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων; Αν ναι, πως θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία ενώ η ΠΥ Κορίνθου τα θεωρεί ακατάλληλα και τα είχε θέσει εκτός λειτουργίας; Παρακαλώ για την γνωστοποίηση της σχετικής αλληλογραφίας των προαναφερόμενων διαταγών.
  2. Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική και αποτελεσματική ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας με στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης των πυρκαγιών;
Ο ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος