ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον τ/σ «ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Ανδριάνα Ζαρακέλη. Παρασκευή, 6/7/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον τ/σ «ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Ανδριάνα Ζαρακέλη


Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Για τις προκλητικές απαιτήσεις της Τουρκίας για ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς
Δεν καταλαβαίνω τελικά τον ρόλο του ΝΑΤΟ και όλων εκείνων των διεθνών οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτοί οι κύριοι που κρατάνε αυτές τις μεγάλες θέσεις, με τους παχυλούς μισθούς τι αποφάσεις παίρνουν; Τι έχουν να απαντήσουν γι' αυτά τα δυο παιδιά, που κατά λάθος πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν στην Τουρκία; Από την άλλη, ο Ταγίπ Ερντογάν βγαίνει και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι είναι ένας ψεύτης, που του υποσχέθηκε ότι σε δεκαπέντε μέρες θα του έχει παραδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς. Δυστυχώς έχουμε έναν Πρωθυπουργό ψεύτη και υποτακτικό, ο οποίος άλλα λέει στην Ελλάδα κι άλλα λέει στο εξωτερικό, όπου υπογράφει τα πάντα εν λευκώ. Προχτές πήγε και δήλωσε ανοιχτός να υπογράψει διμερή συμφωνία για το προσφυγικό με την κ. Μέρκελ. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μέρκελ και Τράμπ τον βλέπουν με καλό μάτι. Όταν λοιπόν τέτοιες δυνάμεις σου λένε ότι είναι καλός Πρωθυπουργός, πρέπει να σκεφτείς ότι κάτι γίνεται.



Για τον τραγέλαφο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Ο Π. Καμμένος, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στηρίζει την Κυβέρνηση, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο την ρίχνει. Αυτός ο “χαρισματικός” συνέταιρος του κ. Τσίπρα, με τη θετική ψήφο που έδωσε στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, στην πραγματικότητα συνυπέγραψε τη σύμβαση των Πρεσπών, την οποία καταγγέλλει. Ποιον κοροϊδεύουν τώρα; Πρόκειται για ένα πολιτικό τσίρκο όπου ο Τσίπρας χαϊδεύει τα αυτιά της αριστεράς και ο Καμμένος εκείνα της δεξιάς. Ο λαός όμως δεν είναι λωτοφάγος, δεν τρώει “σανό”. Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και είναι πολύ σκληρή και αδυσώπητη. Ο κ. Μπαλάφας είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει το Μάρτιο του 2019 στη Βουλή. Αυτό τους βολεύει, για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι 152 στρατιωτάκια που ψηφίζουν τα πάντα στη Βουλή. Γνωρίζουν ότι η απήχησή τους στην κοινωνία έχει καταβαραθρωθεί. Στις δημοσκοπήσεις στη Βόρεια Ελλάδα έχουν μονοψήφια νούμερα.

Για την προσφυγική κρίση
Ως συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με έναν ραγδαία αυξανόμενο αριθμό μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, ως κεντρική εξουσία είχαμε δουλέψει πραγματικά πολύ και είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε υπό έλεγχο αυτές τις ροές. Τώρα ποιος είναι μετανάστης νόμιμος και ποιος όχι δε γνωρίζουμε. Βλέπουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, ενώ η κυβέρνηση παρατηρεί αμέτοχη.