ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Best Λακωνίας. 3/7/2018


Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Best Λακωνίας και στο δημοσιογράφο Γιάννη Παυλάκο

Τρίτη , 3 Ιουλίου 2018

Για την πολιτική συμπεριφορά και το ήθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που στο παρελθόν νομιμοποίησαν τον πολιτικό χουλιγκανισμό τώρα επινοούν «επιχειρηματικές συνωμοσίες» επειδή δε μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταστάσεις τις οποίες έχουν φέρει στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Καμμένο καθιέρωσαν τις συκοφαντίες σε διαδικτυακές καμπάνιες και σε φίλα προσκείμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό το «σύστημα» πρέπει να φύγει πολιτικά, στρατηγικά και με δημοκρατικό τρόπο. Η ήττα που θα  υποστούν στις εκλογές το προσεχές διάστημα πρέπει να είναι δημοκρατικά καθαρή.

Για την απόφαση του Eurogroup
Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup και όλα αυτά που λέγαμε για καθαρή έξοδο από την κρίση, το μόνο που κερδίσαμε είναι μια επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων κατά 10 χρόνια και 10 χρόνια χάριτος. Τίποτα άλλο, τα δώσαμε όλα. Και μάλιστα, αν είναι αλήθεια ότι τα δώσαμε όλα και στο Μακεδονικό για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε το Φ.Π.Α. στα νησιά, αυτό είναι τραγωδία για την Ελλάδα.

Η χαμένη ευκαιρία στην οικονομία τα χρόνια της κρίσης και οι πολιτικές ευθύνες
Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα αρνητικά μέσα στην κρίση. Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός πάει καλύτερα, δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες για νέους ανθρώπους, φτιάχτηκαν αγροτικές επιχειρήσεις, υιοθετήθηκε από τις  επιχειρήσεις η υψηλή τεχνολογία. Όλα αυτά είναι καλά αλλά δεν αρκούν.  Έτσι, λοιπόν, η χώρα βυθίζεται χωρίς αναστολές στον πάτο της θάλασσας. Και βυθίζεται γιατί «φροντίζουμε» σαν πολιτικό σύστημα και σαν πολιτικοί ανεξαρτήτως κόμματος, πολύ περισσότερο βέβαια το κυβερνόν κόμμα και η αντιπολίτευση, να δηλητηριάζουμε όλα αυτά που γίνονται σήμερα στον τόπο  κάνοντας στις δηλώσεις μας αναφορές για αποστασίες, πληρωμές βουλευτών, προδότες.

Για την υποτιθέμενη έξοδο από την κρίση και τις εκλογές
Ενώ ο νομπελίστας Κρούγκμαν λέει ότι η Ελλάδα είναι «κρανίου τόπος», ο Τσίπρας βλέπει φανταστικά σενάρια εξόδου από την κρίση στις 21 Αυγούστου. Δηλαδή τι να μοιράσει μετά τις 21 Αυγούστου στον ελληνικό λαό; Τα χρήματα που πήρε υπερφορολογώντας και εξαφανίζοντας τη μεσαία τάξη ενώ την ανώτερη τάξη δεν την άγγιξε καθόλου; Να πάει δηλαδή στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη να προκηρύξει εκλογές και να ακούμε πάλι τα ίδια ψέματα, ότι θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις; Να καταφέρει να εξαπατήσει για άλλη μια φορά το λαό;  Ο λαός δεν είναι «λωτοφάγος». Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν φέτος. Αν βέβαια η κ. Μέρκελ δώσει στον κ. Τσίπρα παράταση 6 μηνών για τη μείωση των συντάξεων, οι εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές.

Για την υπογραφή της συμφωνίας για το Μακεδονικό
Για το Μακεδονικό πιστεύω ότι υπογράφτηκε μια συμφωνία απαράδεκτα βιαστικά. Η κυβέρνηση δε ζήτησε καθόλου τη γνώμη της αντιπολίτευσης, δε συζήτησε με τη Βουλή και το λαό. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη και να γνωρίζουμε κι εμείς τι πήραμε. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι κέρδισε με αυτή τη συμφωνία. Για όλα αυτά φταίει κατά κύριο λόγο ο Πρωθυπουργός αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον οποίο κάποτε είχα εκφραστεί με θερμά λόγια αλλά τώρα άλλαξε προφίλ. Η ομάδα, δηλαδή, της Νέας Δημοκρατίας τον έκανε να αλλάξει το προφίλ του και να εκφράσει πιο συντηρητικές θέσεις σε σχέση με το παρελθόν, όσον αφορά στις δομές του κράτους και στον τρόπο διακυβέρνησης. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, μετά από ένα χρονικό διάστημα που τον πίεσε η εσωτερική του αντιπολίτευση, αποστασιοποιήθηκε πολύ γρήγορα από αυτά που έλεγε. Οι παρεμβάσεις, για τις οποίες μιλούσε προεκλογικά, σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Μακεδονικό, τις σχέσεις κράτους-εξουσίας, χάθηκαν.

Για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ
Το τοπίο φαίνεται να έχει προβλήματα, τα οποία πιστεύω λύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Όταν δεν μπορείς να υπάρξεις σε ένα γάμο, κάνεις ένα συναινετικό διαζύγιο. Όλο το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ ήταν και παραμένει ένα καλό εγχείρημα. Το ΠΟΤΑΜΙ είχε πάρα πολύ καλές θέσεις, τις οποίες τις έφερνε από δεξιά κι από αριστερά. Τις δικές του θέσεις, όμως, δε μας τις είπε ποτέ. Είχε έναν  επηρμένο αρχηγό, ο οποίος δεν ξέρω πώς είχε δει το θέμα τόσο εγωιστικά, που δε δεχόταν κανέναν άλλον. Ενώ πήγε σε εκλογές και 212.000 πολίτες είπαν «ναι» σε αυτό το εγχείρημα, επειδή βγήκε τέταρτος, δυσαρεστήθηκε και αποχώρησε.