ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90.4 fm, στην εκπομπή "Δύο ρεπόρτερ". Δευτέρα, 9/7/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90.4 fm, στην εκπομπή "Δύο ρεπόρτερ", με τον Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασιμάτη

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης  
Οφείλουμε αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους της επικοινωνίας, γιατί το καθεστώς όσο πηγαίνει θα επιβαρύνεται. Η εξωτερική πολιτική των Κοτζιά – Τσίπρα έχει βαλτώσει. Τα πράγματα είναι πολύ βαριά. Όταν γίνονται όλα αυτά με το Μακεδονικό και δε μιλάει κανείς, όταν δε λειτουργούν οι θεσμοί, τότε οφείλει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δηλαδή να προστατεύσει τον εαυτό του από ανθρώπους, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Όταν ο Ερντογάν κατηγορεί ευθέως τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι του υποσχέθηκε πως σε  δεκαπέντε μέρες θα του έστελνε τους οκτώ στρατιωτικούς πίσω και δε βγαίνει κανένας από το Μαξίμου να μιλήσει γι' αυτό, όταν δηλαδή στην ουσία μας κατηγορεί η γείτονα χώρα για αθέτηση συμφωνιών, όταν βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και απολογούνται για τα τερτίπια του Καμμένου, για ποια κυβέρνηση μιλάμε;
Για μένα η συμφωνία που υπέγραψαν είναι προδοτική. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να μπουν όλα αυτά στο πολιτικό τραπέζι. Η «καθαρή έξοδος», του  Τσίπρα, οι ισχυρισμοί του Μοσκοβισί, που έχει μια ιδιοτέλεια καθώς θέλει να πάρει ένα αξίωμα στην Ευρώπη, τα «ψίχουλα» που πήραμε από τη Μέρκελ, την αποτίμηση της συμφωνίας για το Μακεδονικό.

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών
Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι θα γίνουν εκλογές το 2018.  Ό,τι και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Τον Οκτώβριο θα καταθέσουν τον προϋπολογισμό. Μαζί με αυτό έρχεται και η μείωση μισθών και συντάξεων. Ο Τσίπρας, βέβαια, θα πάει στη Θεσσαλονίκη και θα πει ότι θα αυξήσει τους μισθούς, ενώ οι συντάξεις θα μειωθούν κατά 18% - 20%. Όταν εμείς φέραμε την πρόταση νόμου στη Βουλή για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων και την προώθηση της επαναθεμελίωσης του ασφαλιστικού συστήματος, δεν τη δέχτηκε. Στην πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζει την έξοδό του με το μικρότερο κόστος και “πουλάει” φρούδες ελπίδες. Το προεκλογικό του αφήγημα θα αφορά στην έξοδο από το μνημόνιο, στην αύξηση μισθών, στο πάγωμα μείωσης συντάξεων για το 2019. Οι αντοχές της κοινωνίας, όμως, έχουν εξαντληθεί από την υπερβολική φορολογία που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Για ενδεχόμενες κομματικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ
Δεν μιλάμε για συνεργασίες αυτή τη στιγμή ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Αυτός θέλει να δημιουργήσει ένα μικρό δίπολο μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του εαυτού του. Κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ «κλείνουν το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ.  Μπορούν να πάνε, η πόρτα είναι ανοιχτή. Είναι όλο το αποτυχημένο «πακετάκι» κάποιων ανθρώπων του Γιώργου Παπανδρέου, τους οποίους είχε κάνει πρώτης τάξης Υπουργούς και τώρα δεν ξέρουν τι λένε. Είναι πρωτάκουστο αυτό που συμβαίνει στη συγκυβέρντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος έχει στην κυβέρνηση δώδεκα Υπουργεία με δέκα βουλευτές. Η δική μας συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία είχε αδυναμίες, τις οποίες κάποια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  θα πρέπει να τις αναδείξει. Δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνο, σχέδιο και διαπραγματεύσεις. Δεν προτιθέμεθα να προσφερθούμε αυτή τη φορά σαν «πρόβατα επί σφαγή».

Για την παροχή στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δημιουργία  κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί
Εμείς θα πάμε με το δικό μας κόμμα. Ας έρθει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαπιστώνω ότι έχει χάσει τη σπιρτάδα και την πειθώ που διέθετε κατά την προεκλογική του εκστρατεία εναντίον του Μεϊμαράκη, να στηρίξει το δικό μας πρόγραμμα. Η δική μας θέση δεν οδηγεί σε ακυβερνησία. Είμαστε ένας προοδευτικός χώρος, ο οποίος μπορεί να επιβάλει τις απόψεις του για μια μελλοντική κυβέρνηση. Γιατί να έχουμε πρωθυπουργό το Μητσοτάκη ή τη Γεννηματά και να μην έχουμε ένα άλλο σχήμα, το οποίο θα έχει πάρει τα καλά της μιας πλευράς και τα καλά της άλλης, όπως συμβαίνει στο οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα στη Γερμανία; Γιατί να μη βάλουμε το δικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα είναι πιο εφαρμόσιμο από αυτό του κ. Μητσοτάκη;

Για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής
Πιστεύω ότι το μέτρο είναι σωστό. Το είχαμε προτείνει όταν ήμουν Αν. Υπουργός Εσωτερικών και δεν ήθελε κανείς να το ακούσει τότε.  Μάλιστα είχα κάνει και την υπέρβαση, προτείνοντας την ψήφο στα 16 χρόνια. Δεν πρέπει να υπάρχουν περιφέρειες με πάνω από 3 έδρες, ώστε να υπάρχει ουσιαστική επαφή με τον πολίτη. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιφέρεια τόσο λιγότερο πολίτης δε μπορεί να έχει ουσιαστική επαφή. Θα ήθελα το μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα, αν είναι δυνατόν. Πρέπει να κάνουμε τομές για τη δημοκρατία. Η Ελλάδα έχει βαλτώσει. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα. Πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί. 

Για τον ρόλο του ΚΙΝΑΛ στην πολιτική σκηνή του τόπου
Για το ΚΙΝΑΛ ήρθε η ώρα ανατροπής των συσχετισμών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Με τα στελέχη που έχει, μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, που δεν γοητεύονται από τη σφοδρή σύγκρουση των δυο κομμάτων του μικρού δικομματισμού, μπορεί να προσφέρει μια πειστική εναλλακτική για μια καλύτερη τύχη Ελλάδας. Θέλουμε το ΚΙΝΑΛ να είναι ο πόλος που θα μπορέσει να επιβάλει την άποψή του σε μια πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, η οποία πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Θέλουμε αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Θέλουμε τρίτη εντολή. Και τότε,  με την πολιτική ευθύνη, που αποδεδειγμένα διαθέτουμε, θα καταθέσουμε ένα προοδευτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας κι όποιος θέλει ας έρθει μαζί μας.